Tips en actualiteit

“Zonnepanelen zijn goede investering”

Zonnepanelen

Keek u gisteravond ook naar het één-programma Voor hetzelfde geld? Dan weet u dat zonnepanelen een betere investering zijn dan een spaarboekje. Een gemiddeld gezin houdt er maar liefst 4700 euro pure winst aan over.

Geen subsidies meer nodig

Sinds februari dit jaar werden de subsidies voor zonnepanelen afgeschaft. Ze leveren zo veel op dat ze overbodig zijn geworden. Dat concludeerde het Vlaams Energie Agentschap na een studie. Zonnepanelen produceren namelijk alsmaar meer energie, hun rendement is gestegen van 12% naar 16%. De prijs voor zonnepanelen daarentegen is drie keer gedaald. Investeren in zonnepanelen is zelfs dubbel zo rendabel als een spaarboekje.

€4700 pure winst

Eén maakte de berekening. Het verbruik van een gemiddeld gezin kost jaarlijks 600 euro. Na een terugverdientijd van gemiddeld 7 tot 10 jaar, krijgt men gratis elektriciteit en bespaart men jaarlijks dus 600 euro, wat in totaal zo’n 4700 euro pure winst kan opleveren.

Zonnepanelen zijn rendabel vanaf 12 m² en hebben een levensduur van 25 jaar. Ze kunnen op elk normaal dak geplaatst worden op één dag tijd. Ideaal is om de ze naar het zuiden te richten, zonder dat er een schaduw op valt van bomen of een schoorsteen.

We kunnen dus concluderen dat zonnepanelen nog steeds een interessante investering zijn, zelfs zonder subsidies. U kunt hier gratis verschillende leveranciers van zonnepanelen vergelijken.

Geplaatst in:


Tags: