Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Waarom zonnepanelen op uw dak?

Overweegt u de installatie van zonnepanelen voor uw huis of bedrijf? Zonnepanelen zijn een interessante investering. U bespaart niet alleen geld en verhoogt de waarde van uw woning, maar u helpt uiteraard ook het milieu.

Zonne-energie is goed op weg om de geduchte concurrent te worden van  de conventionele energiebronnen. De Vlaamse en Belgische overheid bieden steun zodat u uw initiële investering snel kan terug verdienen. Over het algemeen spreekt men van een terugverdientijd van 7 tot 10 jaar.

Zonnepanelen zijn een goede investering

De zonne-energiesector is de laatste tien jaar enorm gegroeid. Dit komt dankzij de stijgende vraag naar milieuvriendelijke en financieel interessante alternatieven voor de klassieke fossiele brandstoffen.  Daardoor zijn de kosten om zonnepanelen bij u thuis te installeren aanzienlijk gedaald, met meer dan 50% de laatste paar jaar.

Er is nooit een betere tijd geweest om de overstap te maken naar deze duurzame en schone vorm van energie voor bij u thuis of uw bedrijf. Wij leggen u uit waarom zonnepanelen de beste keuze zijn.

Verlaag uw energiefactuur

Heeft u al eens nagedacht over welke maatregelen u kan ondernemen om de energiefactuur te verminderen? Daar zijn niet altijd zonnepanelen voor nodig. Denk aan:

  • omschakelen naar spaarlampen
  • gebruik van slimme stekkerdozen die elektronica  uitschakelen wanneer niet in gebruik
  • isolatie van ramen en deuren om je energie binnen te houden

Toch zijn zonnepanelen geen slecht idee als u het budget heeft. Heeft u voldoende dakruimte die vrij van schaduw is en bovendien gericht is op het zuiden? Dat is de ideale positie voor zonnepanelen. Geen nood: zonnepanelen renderen ook op oost- of westelijk gerichte daken. Ze hebben dan alleen een extra duwtje in de rug nodig. Het belangrijkste is dat er geen schaduw is op het oppervlak waarop u van plan bent zonnepanelen te installeren. Dat kan de effectiviteit van uw systeem verlagen.