Brusselse premie voor zonnepanelen

Voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn premies voor zonnepanelen voorzien. Maar hoe zit dat nu juist? En zijn zonnepanelen wel rendabel voor inwoners van Brussel? Ontdek hier onder welke voorwaarden je een premie kan krijgen van de Brusselse overheid, hoeveel je dan juist kan krijgen en hoe je deze premie kan bemachtigen.

Brussel geeft verschillende premies voor zonnepanelen, een groot stuk is afhankelijk van het inkomen. Verder zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies op zonnepanelen. Pas wanneer Brugel (de Brusselse energieregulator) heeft vastgesteld dat de installatie voldoet aan de voorwaarden kan je subsidies bij het Brussels hoofdstedelijk gewest aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden voor de premies van het Brussels Gewest?

Uiteraard geeft de Brusselse overheid niet zomaar subsidies weg. Kort samengevat zijn dit de voorwaarden waaraan je moet voldoen om premies van de Brusselse Overheid te ontvangen:

  • Dakisolatie en dubbel glas moet aanwezig zijn in het gebouw
  • Er moet een schaduwstudie zijn uitgevoerd met een simulatie van de omgeving op 21 december.
  • Een hellingshoek tussen 0 en 70° ten opzichte van de horizontale lijn
  • Het systeem moet ontworpen zijn zodat het zo veel mogelijk kan voorzien in de behoeften van het gebouw.
  • De installatie moet zo veel mogelijk naar het zuiden gericht zijn. Met een maximumhoek van 90° naar het westen of het oosten.
  • Alle onderdelen van de installatie, ook de omvormer dus, moeten erkend zijn.
  • Afhankelijk van het type zonnepanelen is een bepaald minimumrendement vereist.

Net zoals het Vlaams Gewest heeft ook het Brusselse Gewest een regulator. Brugel (de Brusselse regulator vor energie) komt na de installatie controleren of de installatie in orde is. Indien Brugel uiteindelijk oordeelt dat uw zonnepaneel-installatie conform de voorwaarden is komt u in aanmerking voor de Brusselse subsidie op zonnepanelen.

Hoe vraag ik de Brusselse premie aan?

Zodra de panelen geplaatst zijn, en Brugel alles gecontroleerd heeft, kan je een premieaanvraag opstellen. Je kan de premieaanvraag tot vier maand na de laatste factuurdatum opsturen naar Sibelga. Zo kan je ook in Brussel genieten van gratis elektriciteit met zonnepanelen. Een enorme besparing voor elk Brussels gezin.

Wil u ook zonnepanelen?

Vraag dan gratis en vrijblijblijvend offertes aan.

Groenestroomcertificaten: welk bedrag krijg je in 2019 Heb je al zonnepanelen op je dak of wens je er binnenkort te plaatsen? Wie vandaag zonnepanelen plaatst krijgt waarschijnlijk geen groenestroomcertificaten meer. Het systeem bestaat nog wel voor grote installaties (grote bedrijven) en voor wie zijn zonnepanelen voor 2013 plaatste. Aan het bedrag van deze groenestroomcertificaten en…

Verder lezen

Essentieel bij het plaatsen van zonnepanelen zijn de subsidies. Hoeveel subsidies vallen er te rapen? Bij welke instanties kan ik aankloppen voor subsidies? En in welk stadium kan ik subsidies verkrijgen? Er bestaan subsidies voor de plaatsing en steunmaatregelen voor wie zonnepanelen in zijn bezit heeft. Veel hangt af van de grootte van de installatie…

Verder lezen