Prijzen

Prijsvergelijking tussen en prijsevolutie van zonnepanelen (Wattpiek)

productie zonnepanelen

Om verschillende zonnepanelen met elkaar te kunnen vergelijken, wordt standaard naar deze eenheid (wattpiek per m2) verwezen. De eerste zonnepanelen waren relatief gezien erg duur. Hun aankoopprijs lag veel hoger omwille van de toen gebruikte, duurdere materialen, en hun rendement lag beduidend lager in vergelijking met de nieuwste installaties, die veel gesofisticeerder zijn. In het beste geval integreren moderne zonnepanelen vandaag ook de nieuwste technologieën, waardoor het uiteindelijke rendement per m2 hoger ligt dan bij de oudere modellen.

Belangrijk is dus om bij de aanschaf niet gewoon de prijs te vergelijken, maar wel de gemiddelde kostprijs van de installatie per wattpiek. De prijs per wattpiek is met andere woorden een goede indicator voor de prijs/kwaltieitsverhouding van de zonnepanelen. In zekere mate hangt een groot deel ook af van de beschikbare oppervlakte van uw woning of gebouw.

Evolutie van de prijs van zonnepanelen

Aan de hand van een studie van solarbuzz kunnen we de prijs beter bekijken doorheen de tijd. Daaruit blijkt dat, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, er een sterke daling van de prijs per wattpiek plaats heeft gevonden in de afgelopen jaren. In de evolutie van de prijs per wattpiek spelen twee factoren mee: de volutie van de prijs en de evolutie van de wattpiek. Beide factoren kennen, wereldwijd, een trend die de dalende prijs per watpiek in de hand werkt. De prijs van zonnepanelen daalt elke maand. En tegelijk worden deze zonnepanelen productiever.

De beste prijs/kwaliteitsverhouding voor zonnepanelen is, volgens deze studie, te vinden in Duitsland. Maar ook in België zijn de panelen aan een scherpe prijs te verkrijgen. Door de toenemende concurrentie en de verbetering van het productieproces ziet het ernaar uit dat de prijs van zonnepanelen enkel zal dalen. Het is met andere woorden steeds voordeliger geworden om zonnepanelen aan te kopen. Bent u ook op zoek naar een goede investering om energie te produceren en uw elektriciteitsfactuur te drukken? Vergelijk dan snel en gratis verschillende offertes op deze website.

Geplaatst in:


Tags: