Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Een zeer belangrijk punt voor het optimaal renderen van uw zonnepanelen is ongetwijfeld de ligging van uw panelen.

Drie gezinnen met dezelfde panelen kunnen toch een totaal ander rendement hebben. Dat is afhankelijk van de plek waar de zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Ieder huis is anders gericht en de panelen zullen bij het ene huis meer zonlicht ontvangen dan bij het andere.

Rendement zonnepanelen: het effect van zonuren op het rendement

We moeten uiteraard niemand uitleggen dat zonnepanelen in bepaalde landen veel meer zullen renderen dan in andere. Het aantal uren dat men vol zonlicht heeft zullen ongetwijfeld veel doen aan het rendement van uw panelen.

Daarom is het ook zeer belangrijk vooraf verschillende tests te laten doen en diverse leveranciers te contacteren zodat men zeer goed kan uitrekenen waar men het beste de panelen kan plaatsen. Op die manier kan men vooraf uitrekenen op welke plek de zon ideaal zal invallen op de panelen.

De aanschaf van zonnepanelen is namelijk een investering die men niet jaarlijks doet dus moet de aankoop en plaatsing ook meteen goed zijn.

Een hoog rendement van uw zonnepanelen door goed advies

Laat u daarom adviseren door leveranciers die reeds ervaring hebben en die op de hoogte zijn van de werking van de verschillende soorten zonnepanelen. Deze mensen zullen u perfect de nodige uitleg kunnen verschaffen en u kunnen bijstaan in het stap voor stap aanschaffen en plaatsen van de zonnepanelen.

Het rendement van uw zonnepanelen zal op die manier ook het hoogst zijn, wat betekent dat u op de vlugst mogelijke manier uw investering zal kunnen terugwinnen. En dat is toch uiteraard de bedoeling van iedereen die zonnepanelen laat plaatsen, niet?

Bereken het rendement van uw zonnepanelen

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan