Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Wat zijn amorfe zonnepanelen?

Amorfe zonnepanelen

Naast de doorsnee monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen bestaan er ook amorfe zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen die veel goedkoper zijn op vlak van productiekosten. Daardoor zijn deze panelen ook goedkoper voor de consument.

Amorfe zonnepanelen beschikken niet over zonnecellen die verwerkt zitten in de panelen. Ze hebben wél een fotovoltaïsche actieve laag die op het glas wordt afgezet. Meestal is dit goud- of bruinkleurig en is deze laag zeer dun. Omdat de laag zo dun is, kan men de kosten van de amorfe zonnepanelen drukken.

Grootte van amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen zijn meestal groter dan andere zonnepanelen. Ze kosten nochtans veel minder dan andere zonnepanelen. Bovendien zijn zonnepanelen veel meer plooibaar en in diverse afmetingen en maten te verkrijgen.

Dit zorgt voor een stijgende vraag naar deze panelen. Men kan ze namelijk gebruiken op plaatsen waar men andere zonnepanelen kan gebruiken. In vele gevallen kan dit dé perfecte reden zijn om voor deze zonnepanelen te kiezen.

Bovendien zijn amorfe zonnepanelen niet afhankelijk van zonnig weer. Ze presteren bijvoorbeeld bij bewolking meer dan 10% beter dan andere soorten zonnecellen. Wie een dak heeft dat niet naar het zuiden gericht is, kan hiervan mee profiteren.

Omwille van die wendbaarheid, prijs en gelijk rendement, zijn amorfe zonnepanelen zeker en vast het overwegen waard zijn. Velen beschikken namelijk niet altijd over de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te bevestigen. Groene energie voor iedereen mogelijk.

Er zijn uiteraard ook nadelen aan verbonden:

  • korte levensduur
  • laag vermogen
  • zelfvoorziening niet mogelijk

Er wordt volop geëxperimenteerd om de werking van deze zonnepanelen helemaal op punt te stellen. Geloof jij in het project? Vraag vandaag nog uw offertes voor uw amorfe zonnepanelen aan. Ook voor u wordt het mogelijk om groene energie binnen te halen.

Wil u ook amorfe zonnepanelen?

Vraag gratis en vrijblijblijvend offertes aan.