Logo Bobex
TAAL? NL / FR

App zonnepanelen: zou houd je je opbrengst bij

De dag van vandaag bezit bijna iedereen een smartphone of tablet. Deze worden gebruikt om te bellen, mails te checken, enzovoort. Met de vele handige applicaties is een smartphone of tablet uitermate geschikt om op de hoogte te blijven over nieuws in verband met duurzame energie. Zo kwamen er onlangs een aantal nieuwe applicaties op de markt voor duurzame energie. Hiermee is het mogelijk om zelf de opbrengst van uw zonnepanelen te meten, zelfs alvorens u de zonnepanelen daadwerkelijk op uw dak gaat plaatsen. Zeker handig voor wie overweegt om over te stappen op groene energie.

Het aantal zonnepanelen is de afgelopen jaren in ons land gestegen. Met nieuwe apps wordt er handig ingespeeld op de toenemende vraag van consumenten naar zonnepanelen. Zonnepanelen zijn met de stijgende tarieven voor stroom en gas immers een aantrekkelijk alternatief.

Meten en delen

Zonnepanelen leveren energie op, hoeveel en wanneer is niet altijd zichtbaar voor gebruikers. Daarom zijn er een aantal zonnepanelenfabrikanten die al applicaties ontwikkelden om de opbrengst van uw zonnepanelen te berekenen.

Sommige apps geven precies weer hoeveel energie de zonnepanelen opleveren, wat het verbruik is van een huishouden en hoeveel co2-uitstoot er met de zonnepanelen bespaard wordt. Vaak kunnen gegevens realtime bekeken worden, soms is het ook mogelijk om een vergelijking per uur, maand of jaar te maken. Data kan meestal eenvoudig worden opgeslagen en gedeeld worden met vrienden en familie.

Applicaties

Wanneer u op zoek bent naar een applicatie om de opbrengst van uw zonnepanelen bij te houden, opent u de App Store op uw iPhone of Google Play/Android market op uw smartphone. U zoekt best op kernwoorden zoals “solar panel analyzer” of “solar panel app”. Bekijk zeker de beoordeling van de app alvorens hem te installeren.

Enkele applicaties

  • Solar Consult Lite
    Omschrijving: Met deze applicatie kunt u nagaan of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarnaast kunt u voor een schuin en plat dak het vermogen en de opbrengst berekenen.
  • Sunny Portal voor Android of iPhone
    Omschrijving: Deze applicatie geeft u overal toegang tot all uw installaties. U kunt nagaan hoeveel energie uw installatie vandaag of in de afgelopen maanden heeft opgewekt.