De beste zonnepanelen in 2019: wat u moet weten

beste zonnepanelen 2019

Waarom zijn zonnepanelen in 2019 nog altijd een goede keuze? Er blijven heel wat voordelen aan verbonden. Uw energiefactuur gaat omlaag, de zonnepanelen zijn duurzaam en ze leveren u een mooie besparing op lange termijn op. Bovendien zijn er nog 2 andere goede redenen waarom zonnepanelen in 2019 een slimme investering blijven. Wij leggen het u uit!

Zonnepanelen in 2019: vergoeding voor energieoverschot

Het belangrijkste voordeel voor zonnepanelen in 2019 is de vergoeding voor overtollige energie. Produceert u vanaf dit jaar meer energie dan u verbruikt? Dan krijgt u hiervoor een vergoeding. U brengt immers energie terug naar het net. Deze regeling bestond voorheen nog niet: de tellers werden gewoon op het einde van het jaar op nul gezet.

In 2019 krijgt u echter geld terug voor structureel geproduceerde energie (het zogenaamde prosumententarief). Dat levert u nog een extra besparing op als u (genoeg) zonnepanelen installeert. Bovendien is deze nieuwe regel ook goed tegen verspilling van energie. Anderen kunnen immers van uw zonne-energie kunnen meegenieten.

Beste zonnepanelen 2019

Het rendement van zonnepanelen blijft ook in 2019 verbeteren

Fabrikanten van zonnepanelen blijven inzetten op betere producten. Dat verhoogt het rendement van de panelen. De laatste jaren zijn de subsidies op zonnepanelen afgebouwd. Dat maakt voor u eigenlijk weinig uit: het vermogen is tot 35% toegenomen, terwijl de kosten met meer dan 20% zijn gedaald. Het komt er eigenlijk op neer om goed over uw installatie na te denken. Zo haalt u een optimaal rendement. Hieronder alvast een kleine hulp:

  • Bij een klein dakoppervlak kunt u kiezen voor zonnepanelen met een hoge capaciteit. Hoewel ze iets duurder zijn, helpen ze u om uw efficiëntie te verhogen en toch heel wat kWh op te wekken.
  • Heeft u een iets groter dakoppervlak? Dan kunt u perfect uw energieverbruik dekken met zonnepanelen. Afhankelijk van dat verbruik kunt u kiezen voor ‘gemiddelde’ zonnepanelen van 270 Wp. Ze zijn meestal iets goedkoper. Als uw verbruik toch hoger ligt, kiest u ook beter voor panelen met een hoge capaciteit, van 300 Wp.
  • Het beste dat u kunt doen op voorhand is een legplan maken. Zo ziet u meteen waar u de zonnepanelen het beste installeert. U kunt ook rekening houden met bijvoorbeeld schoorstenen of dakkapellen. De schaduw die zij op uw panelen werpen doet immers het rendement dalen. De Vlaamse overheid lanceerde ook de zonnekaart, zodat u de beste positie voor uw regio kunt bekijken.

U ziet het: zonnepanelen blijven in 2019 nog steeds een slimme investering. Zelfs op een plat dak kunt u een erg rendabele installatie plaatsen. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Ga te rade bij een erkende installateur, die u naar de beste zonnepanelen in 2019 zal leiden!

Twijfelt u nog? Wilt u weten wat de beste zonnepanelen in 2019 zijn voor uw gebouw?

Vraag advies aan een specialist uit de regio

App zonnepanelen: zou houd je je opbrengst bij De dag van vandaag bezit bijna iedereen een smartphone of tablet. Deze worden gebruikt om te bellen, mails te checken, enzovoort. Met de vele handige applicaties is een smartphone of tablet uitermate geschikt om op de hoogte te blijven over nieuws in verband met duurzame energie. Zo…

Verder lezen

Wattpiek zonnepanelen: waarom is het belangrijk voor wie zonnepanelen zoekt? Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat een prijsbewuste investeerder uiteraard een goed onderbouwde prijs-kwaliteitsvergelijking maken om tot de juiste keuze te komen. Iedere installatie zonnepanelen is immers een uniek gebeuren. Verschillende factoren (zoals locatie, beschikbare ruimte en verwacht rendement) spelen een doorslaggevende rol spelen. Vooral de…

Verder lezen

Hoe beveilig ik mijn zonnepanelen tegen diefstal? U zal het zo gek niet kunnen bedenken of het gebeurt: uw zonnepanelen zijn gestolen! U wist niet dat dit kon? Het kan zeker! Uw zonnepanelen zijn een grote investering. Daarom is het van groot belang uw investering te beschermen tegen mensen die uw geïnvesteerde centen zomaar willen afnemen. Wij geven…

Verder lezen

Er is wereldwijd voor het eerst meer hernieuwbare energie in omloop dan nucleaire, dat bracht de internationale pers dit weekend naar buiten. Het afgelopen jaar bedroeg de capaciteit van biomassacentrales, windturbines en zonne-energie op wereldvlak zo’n 6 gigawatt meer (=381) dan de nucleaire teller. Die stond het afgelopen jaar op 375 gigawatt.

Verder lezen