Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Hoe beveilig ik mijn zonnepanelen tegen diefstal?

Diefstal zonnepanelen

U zal het zo gek niet kunnen bedenken of het gebeurt: uw zonnepanelen zijn gestolen! U wist niet dat dit kon? Het kan zeker! Uw zonnepanelen zijn een grote investering. Daarom is het van groot belang uw investering te beschermen tegen mensen die uw geïnvesteerde centen zomaar willen afnemen. Wij geven u een aantal tips mee om de diefstal van zonnepanelen tegen te gaan.

De beste beveiliging: toegankelijkheid

Men zegt vaak dat de beste beveiliging de preventie is. Ook in dit geval is dit zeker niet minder waar.

  • Als men dieven geen zetje wil geven moet men er eigenlijk zelf voor zorgen dat de zonnepanelen zo min mogelijk toegankelijk zijn. Hiermee bedoelt men dat u geen stellingen of ladders rond uw huis laat staan gedurende een lange tijd. Dat zou het dieven namelijk heel makkelijk maken om uw zonnepanelen mee te nemen.
  • Daarnaast is het niet nodig om tegen jan en alleman te zeggen dat u nieuwe zonnepanelen hebt laten installeren. Niet iedereen is namelijk te vertrouwen. Dergelijk nieuws kan zich verspreiden als een lopend vuurtje. Boze tongen doen altijd zeer snel hun werk en zouden er voor kunnen zorgen dat de verkeerde mensen dit te horen krijgen.
  • Ook de kostprijs hoeft u niet aan iedereen mee te delen. Vertel uw naaste vrienden of familieleden gerust over uw investering maar laat vreemden in de waan.

Diefstal zonnepanelen

Uw zonnepanelen achter slot en grendel

Als u ietsje verder wil gaan in de beveiliging van uw zonnepanelen, dan kan u natuurlijk altijd kiezen voor de echte beveiliging door sloten aan te brengen.

  1. Dat kan op de hechtingen van uw zonnepanelen. Op die manier kan niet iedereen zomaar de panelen losmaken en zijn ze veilig voor dieven.
  2. Ook het graveren van zonnepanelen wordt de laatste tijd meer en meer aangeraden. Vooral voor dievenbendes die stelen met de bedoeling om door te verkopen is dit zeer oninteressant. De graveringen zijn namelijk duidelijk te zien en doorverkoop wordt dan zeer moeilijk.

Kies dus voor zekerheid en zorg voor de beveiliging van uw zonnepanelen. Vraag vandaag nog uw prijzen aan voor diverse manieren van beveiliging voor zonnepanelen en breng uw “groene energie” opnieuw in veiligheid.