Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen op uw dak?

Zonnepanelen

Overweegt u de installatie van zonnepanelen voor uw huis of bedrijf? Zonnepanelen zijn een interessante investering: u bespaart niet alleen geld en verhoogt de waarde van uw woning, maar u helpt uiteraard ook het milieu. Zonne-energie is, welliswaar dankzij diverse subsidies, kortingen en andere stimulansen, goed op weg om de geduchte concurrent te worden van  de conventionele energiebronnen. De Vlaamse en Belgische obverheid bieden steun zodat u uw initiële investering snel kan terug verdienen. Over het algemeen spreekt men van een terugverdientijd van 3 tot 5 jaar.

De zonneënergie sector is de laatste tien jaar enorm gegroeid, dankzij de stijgende vraag naar milievriendelijke en financieel interessante alternatieven voor de klassieke fossiele brandstoffen.  Daardoor zijn de kosten om zonnepanelen bij u thuis te installeren aanzienlijk gedaald, met meer dan 50% de laatste paar jaar. Er is nooit een betere tijd geweest om de overstap te maken naar deze duurzame en schone vorm van energie voor bij u thuis of uw bedrijf. De sectie wordt beschreven wat je nodig hebt om zo te overwegen om te bepalen of zonne-energie is de juiste keuze voor jou.

Verlaag uw energiefactuur

Maar hebt u reeds gedacht aan alle maatregelen die uw energiefactuur zullen verminderen, zelfs voordat u start met de installatie van een zonnepaneel systeem? Het nemen van eenvoudige maatregelen zoals het omschakelen naar spaarlampen, gebruik van slimme stekkerdozen die elektronica  uitschakelen wanneer niet in gebruik, isolatie van ramen, deuren om je energie binnen te houden, enz. kunnen een enorm verschil geven in je energieverbruik.

Heeft u dakruimte, vrij van schaduw en gelegen in het Zuiden? Dat is de ideale positie voor zonnepanelen. Maar vaak geven Oostelijke of Westelijke daken, met goede belichting, of zelfs een grond gemonteerd systemen, een mogelijke alternatief. U moet er gewoon voor zorgen dat er geen schaduw is op het oppervlak waarop u van plan bent zonnepanelen te installeren, want het kan de effectiviteit van uw systeem te verlagen.

Geplaatst in:


Tags: