Rendement en opbrengst

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Een zeer belangrijk punt voor het optimaal renderen van uw zonnepanelen is ongetwijfeld de ligging van uw panelen. We kunnen drie gezinnen nemen en hen alle drie dezelfde panelen leveren maar toch overal een totaal ander rendement hebben. De één zal namelijk de panelen op zijn dak plaatsen, de ander zal het op het dak van zijn garage plaatsen en nog een derde zal ze gewoon op de grond in zijn tuin plaatsen. Ieder huis is echter ander gericht en de panelen zullen bij het ene huis meer zonlicht ontvangen dan bij het andere. Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Een zeer belangrijk punt voor het optimaal renderen van uw zonnepanelen is ongetwijfeld de ligging van uw panelen.

Het effect van zonuren op het rendement

We moeten uiteraard niemand uitleggen dat zonnepanelen in bepaalde landen veel meer zullen renderen dan in andere. Het aantal uren dat men vol zonlicht heeft zullen ongetwijfeld veel doen aan het rendement van uw panelen. Daarom is het ook zeer belangrijk vooraf verschillende tests te laten doen en diverse leveranciers te contacteren zodat men zeer goed kan uitrekenen waar men het beste de panelen kan plaatsen. Op die manier kan men vooraf uitrekenen op welke plek de zon ideaal zal invallen op de panelen.

De aanschaf van zonnepanelen is namelijk een investering die men niet jaarlijks doet dus moet de aankoop en plaatsing ook meteen goed zijn.

Een hoog rendement door goed advies

Laat u daarom adviseren door leveranciers die reeds ervaring hebben en die op de hoogte zijn van de werking van de verschillende soorten zonnepanelen. Deze mensen zullen u perfect de nodige uitleg kunnen verschaffen en u kunnen bijstaan in het stap voor stap aanschaffen en plaatsen van de zonnepanelen. Het rendement van uw zonnepanelen zal op die manier ook het hoogst zijn, wat betekent dat u op de vlugst mogelijke manier uw investering zal kunnen terugwinnen. En dat is toch uiteraard de bedoeling van iedereen die zonnepanelen laat plaatsen, niet?

Geplaatst in:


Tags: