Zonnepanelen

Wat is het verschil tussen monokristalijne en polykristalijne zonnepanelen en hoe maak je een keuze?

Zonnepanelen

In de zonnepanelensector bestaan er ondertussen veel diverse types van panelen die te koop worden aangeboden. De grootste onderverdeling die men maakt zijn de monokristalijne zonnepanelen en de polykristalijne zonnepanelen. Maar wat is het verschil nu tussen monokristalijne en polykristalijne zonnepanelen? Hoe kies je nu voor de ene of andere vorm? Het is natuurlijk een zeer technische aangelegenheid. Toch is de ene keuze niet beter dan de andere. Alles hangt af van de beschikbare oppervlakte, het verbruik van het gebouw en het beschikbare budget. De juiste keuze maak je door verschillende soorten zonnepanelen en hun prijzen te vergelijken.

Wat zijn monokristalijne  zonnepanelen?

Monokristalijne zonnepanelen verkrijgt men door siliciumkristal te versnijden. Monokristalijne zonnepanelen zijn heel veel gevraagd omdat ze het hoogste rendement behalen van alle soorten zonnepanelen en dit bijgevolg dus een zeer goede investering blijkt te zijn.  De werking van de monokristalijne zonnepanelen is optimaal bij direct zonlicht. Monokristalijne panelen zijn een goede investering voor wie op zoek is

Hoewel er de laatste jaren enorm veel te doen geweest is rond zonnepanelen is de aankoop van deze energiebesparende maatregelen toch niet te onderschatten. Men moet goed overwegen welke panelen voor u het hoogste rendement zullen opleveren en daarom is het belangrijk vooraf goed geïnformeerd te zijn. Bovendien zijn er diverse soorten en ook prijsverschillen tussen allemaal dus vooraf offertes opvragen is zeker geen overbodige luxe.

Wat zijn Polykristalijne zonnepanelen?

Naast de monokristalijne zonnepanelen hebben we ook de polykristalijne panelen. Deze panelen worden in België zeer veel gebruikt, vooral door het feit dat ze eigenlijk beter werken bij indirect zonlicht. Ze hebben meestal een blauwachtige schijn en werden gemaakt uit multi kristal silicium. Ook de productie van polykristalijne zonnepanelen is veel goedkoper dan bij alle andere soorten panelen.

Naast de samenstelling van uw zonnepanelen is ook de plaatsing ervan van groot belang om een optimaal rendement te kunnen garanderen. De hellingsgraad is een cruciaal punt want daarvan hangt het rendement zeer veel af. Het is namelijk zo dat, welke soort panelen u ook hebt, ze allemaal het best werken als ze heel veel zonlicht kunnen opnemen. Zorg daarom voor een perfecte plaatsing en de juiste zonnepanelen zodat u achteraf tevreden bent. Vraag offertes aan en vergelijk prijs, kwaliteit en service want dit zal u uiteindelijk ook heel wat geld opbrengen.

Geplaatst in:


Tags: