Zonnepanelen

Wat zijn Amorfe Zonnepanelen?

Zonnepanelen

Naast de gewone gekende monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen heeft men ook amorfe zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen die veel goedkoper zijn op vlak van productiekosten. Dit resulteert in het feit dat deze panelen dus ook goedkoper zijn voor de consument. Amorfe zonnepanelen beschikken niet over zonnecellen die verwerkt zitten in de panelen maar wel over een fotovoltaische actieve laag die op het glas wordt afgezet. Meestal is dit goud of bruinkleurig en is deze laag zeer dun. Door het feit dat deze laag zo dun is, kan men de kosten van de amorfe zonnepanelen sterk naar beneden halen.

Grootte van amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen zijn meestal groter dan andere zonnepanelen. Ze kosten echter ook veel minder dan andere zonnepanelen dus op dit gebied zal men zeker geen nadelen ondervinden. Bovendien bezitten amorfe zonnepanelen het kenmerk veel meer plooibaar en in diverse afmetingen en maten verkrijgbaar te zijn. Dit zorgt voor een stijgende vraag naar deze panelen. Men kan ze namelijk gebruiken op plaatsen waar men andere zonnepanelen zeker niet zal kunnen gebruiken en in vele gevallen kan dit dé perfecte reden zijn om te kiezen voor amorfe panelen.

Als men dan de combinatie van wendbaarheid, prijs en een gelijk rendement bij elkaar plaatst, dan kan men eigenlijk besluiten dat amorfe zonnepanelen zeker en vast het overwegen waard zijn. Vele mensen beschikken namelijk niet altijd over de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te bevestigen en hebben dikwijls andere plaatsen waar de zonnepanelen moeten op bevestigd worden. Als men dan een zonnepaneel kan kiezen die ietsje meer flexibel is en uiteindelijk toch voor hetzelfde rendement zorgt, dan kan dit betekenen dat zonnepanelen uiteindelijk voor nagenoeg iedereen mogelijk zullen worden.

Vraag dus vandaag nog uw offertes voor uw amorfe zonnepanelen aan en ontdek hoe het voor u ook mogelijk wordt om de groene energie binnen te halen.

Geplaatst in:


Tags: