Prijzen

Welk types zonnepanelen bestaan er?

Zonnepanelen

De ideale plaats voor zonnepanelen is uw dak, aangezien uw dak volledig blootgesteld is aan de zon. Of u nu een plat dak of een hellend dak heeft, bijna op ieder dak kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Voor elk type dak bestaat er een type zonnepaneel.

Vaste zonnepanelen

Meestal worden deze panelen geplaatst op een bestaand dak en deze staan gedurende het hele jaar in dezelfde positie.

Verstelbare zonnepanelen

Naargelang de seizoenen passen deze panelen zich aan, aangezien dit type meedraait met de zon. Wanneer tijdens de zomer de zon het hoogst staat, kantelen de panelen minder om zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen.

Mobiele zonnepanelen

De helling en rotatie is gebaseerd op de stand van de zon bij deze panelen. Wanneer de stand van de zon verandert, veranderen de zonnepanelen van richting. Momenteel is dit type erg duur en niet makkelijk te installeren. Het rendement ligt wel 25% hoger.

Zonnepanelen prijs

De prijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren: het soort panelen en de installateur. Wanneer u beslist op panelen te kopen, vraagt u best verschillende offertes aan. Zo kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken, alvorens u een installateur kiest voor zonnepanelen. Er zijn zeker interessante subsidies beschikbaar die de zonnepanelen prijs aanzienlijk kunnen verlagen. Hierdoor zijn uw zonnepanelen in een mum van tijd terugverdiend.

Geplaatst in:


Tags: