Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Meer en meer mensen plaatsen zonnepanelen. De bedoeling hiervan is deze investering op een zo kort mogelijke termijn terug te winnen. Maar wat als u een goed rendement behaalt en u super tevreden bent van uw zonnepanelen en dan…op een dag…worden uw zonnepanelen gestolen?

Uiteraard is dit een ramp. Gelukkig kan u de dag van vandaag een verzekering op uw zonnepanelen aanvragen tegen allerlei externe factoren zoals brandschade, stormschade en ook voor diefstal.

  • De prijzen voor een zonnepanelenverzekering zijn relatief goedkoop.
  • Bovendien zal u met een dergelijke verzekering opnieuw met een gerust hart kunnen slapen of uw woning verlaten.
  • Tenslotte hebt u veel geld geïnvesteerd in de panelen; het zou zonde zijn dat dit in een paar minuten allemaal weg zou zijn.

Een verzekering op zonnepanelen tegen het gure weer in België

Zoals iedereen weet leven we in België niet altijd met de beste weersomstandigheden. Veel wind, hagel, regen, storm, … we maken het in een jaar allemaal meerdere keren mee in het kleine Belgenland.

Zonnepanelen bevinden zich meestal op het dak waardoor ze voor dergelijke weersomstandigheden extra gevoelig zijn. Extreme vormen van neerslag, bliksem, … kunnen uw panelen allemaal zwaar beschadigen. Een verzekering op zonnepanelen is daarom zeker wel aangeraden. De kostprijs is relatief laag en het beschermt uw dure investering dus er is zeker geen reden om het niet te doen.

Technische fouten in de installatie

verzekering zonnepanelen

Naast het slechte weer zijn er nog andere factoren die kunnen zorgen voor mankementen aan uw zonnepanelen. Fouten gemaakt door de installateur zijn daar bijvoorbeeld één van. Wanneer de leverancier die verantwoordelijk was voor de levering en plaatsing van uw zonnepanelen hier of daar een fout gemaakt heeft, kan dit ervoor zorgen dat u op termijn niet meer het gewenste rendement behaalt.

Als u een zonnepanelenverzekering hebt, dan is dit geen probleem en kan de verzekering hierbij inspringen. Fouten zijn namelijk snel gemaakt en het is dus beter om zich tegen dergelijke zaken te beschermen. Als u niet verzekerd bent, dan komt de installateur zelf niet tussen in de bijkomende kosten die u zal moeten maken om de werking weer optimaal te laten verlopen. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat uw investering plots veel meer geld kost.

Zorgen voor een goede zonnepanelenverzekering is dus de boodschap!

Meer info over de zonnepanelenverzekering?

Vraag dan gratis en vrijblijblijvend offertes aan.