Zonnepanelen

Zonder zonnepanelen betaalt u binnenkort 25% meer voor uw elektriciteit

zonnepanelen

De prijs van elektriciteit zal de komende jaren sterk de hoogte in schieten. Binnen 6 jaar zult u wellicht een kwart meer betalen voor uw netstroom. Met zonnepanelen bent u de prijsstijgingen te snel af.

Productiekosten stijgen

Uit een studie van het Federaal Planbureau blijkt dat er de komende jaren grote investeringen nodig zijn in de energiesector. Om de sluiting van de kerncentrales op te vangen, moeten er immers hernieuwbare energiebronnen en nieuwe centrales bijkomen. Daardoor zullen de productiekosten van elektriciteit met meer dan 60% stijgen.

Dat heeft ook gevolgen voor u, als gewone verbruiker. Zo zal uw energiefactuur hoogstwaarschijnlijk met ongeveer een kwart stijgen.

Besparing zonnepanelen

Volgens het Planbureau kan die evolutie alleen tegengehouden worden als de vraag naar elektriciteit aanzienlijk daalt. De beste manier om zelf uw verbruik te beperken en te voorkomen dat u over enkele jaren een kwart meer voor uw elektriciteit betaalt, is zonnepanelen te installeren. De gewone manieren om elektriciteit te besparen, zoals led- en spaarlampen installeren en de lichten tijdig doven, zijn immers maar lapmiddeltjes.

Terugverdientijd zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf een deel van uw verbruikte energie op. Zo kunt u met uw gezin jaarlijks ongeveer 400 euro aan elektriciteit besparen. Bovendien zijn fotovoltaïsche panelen de jongste jaren relatief goedkoop geworden. In een kleine 10 jaar verdient u uw investering terug.

Een nieuw type zonnepanelen gaat voorts zo’n 30 jaar mee. Dat betekent dus dat u gedurende 20 jaar kunt genieten van gratis energie. Bovendien vereisen zonnepanelen nauwelijks onderhoud en helpt u er ons leefmilieu een aardige stap mee vooruit.

Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen?

Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs.

Geplaatst in:


Tags: