Tips en actualiteit

Investeren in zonnepanelen blijft ook in 2018 rendabel

investeren in zonnepanelen

Ondanks de afschaffing van de subsidies en premies blijven zonnepanelen een interessante investering. Zo leveren zonnepanelen u meer op dan een spaarboekje. Een gemiddeld gezin houdt er maar liefst 4700 euro pure winst aan over.

Geen subsidies meer nodig

Zonnepanelen leveren zo veel op dat ze overbodig zijn geworden. Dat concludeerde het Vlaams Energie Agentschap na een studie. Zonnepanelen produceren namelijk alsmaar meer energie, hun rendement is gestegen van 12% naar 16%. De prijs voor zonnepanelen daarentegen is drie keer gedaald. Investeren in zonnepanelen is zelfs dubbel zo rendabel als een spaarboekje.

Investeren in zonnepanelen? Dat is €4700 pure winst

Het verbruik van een gemiddeld gezin kost jaarlijks 600 euro. Na een terugverdientijd van gemiddeld 7 tot 10 jaar, krijgt men gratis elektriciteit en bespaart men jaarlijks dus 600 euro, wat in totaal zo’n 4700 euro pure winst kan opleveren.

Zonnepanelen zijn rendabel vanaf 12 m² en hebben een levensduur van 25 jaar. Ze kunnen op elk normaal dak geplaatst worden op één dag tijd. Ideaal is om de ze naar het zuiden te richten, zonder dat er een schaduw op valt van bomen of een schoorsteen.

We kunnen dus concluderen dat investeren in zonnepanelen nog steeds interessant is , zelfs zonder subsidies. U kunt hier gratis verschillende leveranciers van zonnepanelen vergelijken.

Investereen in zonnepanelen en geniet van gratis elektriciteit

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geplaatst in:


Tags: