Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Hoe groot is het verschil in prijs van zonnepanelen?

Waarom bestaan er zulke grote verschillen in kostprijs tussen zonnepanelen? Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen. De kwaliteit en de hoeveelheid  van deze zonnecellen kan sterk verschillen tussen twee panelen.

Klassiek bestaan zonnepanelen uit 36 of 72 zonnecellen. De kostprijs van een zonnepaneel bestaat voor een zeer groot deel (90%) uit de productie van de zonnecellen zelf. De rest zijn de kosten voor de omkadering, de structuur en de bedrading.

Werking van zonnepanelen

Een zonnepaneel is dus niets anders dan een verzameling zonnecellen. Een zonnecel produceert elektriciteit uit licht. Daarmee bereikt de technologie precies het omgekeerde van wat een gloeilamp doet. Deze cellen werden oorspronkelijk bijna uitsluitend gebruikt in de ruimtevaart.

Prijs verschil merken in zonnepanelen

Er bestaan verschillende merken van zonnepanelen. We geven u hier een overzicht van enkele wereldspelers op de markt:


Trina Solar zonnepanelen

Trina Solar is een gevestigde waarde in de wereld van zonnepanelen. Ze staan gekend als een duurdere speler die zeer goede kwalitatieve panelen leveren.


JinkoSolar Zonnepanelen

Er wordt vaak gesproken over “Chinese zonnepanelen“, meestal worden deze geproduceerd door JinkoSolar. Hun kwaliteit is zeker niet slecht en de prijs ligt vaak iets lager dan bij andere merken.


Canadian Solar Zonnepanelen

Canadian Solar is wereldwijd één van de marktleiders wereldwijd in zonnepanelen en staat gekend als een zeer innovatieve speler op de markt. Recent brachten ze de Dymond CS6X- P-FG op de markt die uitgerust is met hittebestendig glas waardoor ze een langere levensduur en een hoger rendement hebben.

Indien u er dus geen probleem mee  heeft een beetje meer te betalen voor innovatieve zonnepanelen kan Canadian Solar een goede keuze zijn voor u.


Hanwha Q Cells zonnepanelen

Wereldwijd wordt Q cells als de referentie aanvaard. De zonnepanelen met Q cells zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in weersomstandigheden, zoals deze in België voorkomen. Zonnepanelen met Q Cells zijn panelen die beschikken over een hoge kwaliteit.

Richtprijs zonnepanelen zelf berekenen

U kunt hier zelf een richtprijs berekenen van uw zonnepanelen en zelfs offertes aanvragen bij verschillende experts in zonnepanelen:

Stap 1: Maak uw keuze

Wat wilt u berekenen? (meerdere opties mogelijk)

Stap 2: Beschrijf uw woning

Waar kunt u de zonnepanelen plaatsen?

Wat is de oriëntatie van dit hellend dak?

Ideaal
We hebben de oppervlakte van uw dak nodig.
Bedankt
We hebben het bouwjaar van uw woning nodig (minstens 1 m²).
Goed zo
We moeten het energieverbruik van uw woning kennen.
Stap 3: Uw gegevens
Leuke naam
We hebben jouw voornaam nodig...
Goed zo!
We hebben jouw achternaam nodig...
Perfect
Oeps, er zit een foutje in dit e-mail adres...
Bedankt, je bent er bijna!
Oei, dit lijkt geen geldig telefoonnummer te zijn...
Goed zo!
We hebben jouw adres nodig om de berekening te maken...
Goed zo!
Oei, deze postcode bestaat niet in België...
Ideaal
Geef een geldige gemeente in.
Wij respecteren uw privacy
Na uw aanvraag brengen we u in contact met een dealer van de gekozen elektrische wagens uit uw buurt. Wij bewaren uw gegevens zodat u uw aanvraag verder kunt opvolgen, overeenkomstig de europese GDPR wetgeving kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Kwaliteitsgradaties zonnepanelen

bouwvergunning zonnepanelen

De kwaliteiten van zonnecellen wordt weergegeven in 18 gradaties van kwaliteiten. Deze gaan van Top A tot Low A, Top B tot Low B en uiteindelijk C.

Men kan prijzen van zonnepanelen enkel vergelijken aan de hand van deze kwaliteiten. Zonnecellen top A’s hebben een hogere efficiëntie en gaan veel langer mee. De duurzaamheid is veel langer.

Wilt u ook zonnepanelen?

Vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan