Prijs en opbrengst

Wil je meer weten over de prijs en opbrengst van zonnepanelen? Zonnepanelen zijn al beschikbaar vanaf €6.000 en betalen zichzelf terug in gemiddeld 8 jaar tijd.

Onderstaand tabel geeft aan hoe zonnepanelen de laatste jaren een steeds interessanter investering zijn geworden.

Vermogen 2008 2018
1 kWc +- €4.000 Tussen €1.450 en €1.700
4.5 kWc (gemiddeld gezinsvermogen) +- €15.000 Tussen €6.600 en € 7.650

 

U kunt zelf uw zonnepanelen opbrengst berekenen, of hier meer ontdekken over de prijs en opbrengst van zonnepanelen:

Bij nieuwbouw dienen we allemaal ons steentje bij te brengen aan hernieuwbare energieproductie. Zonnepanelen zijn hier een handige oplossing in. Maar hoeveel betaal je ervoor?

Verder lezen

Hellend of plat dak, grootte van het dak, hellingsgraad, materiaal van de dakbedekking, het aantal zonnepanelen: dit zijn allemaal factoren die de prijs van jouw nieuwe zonnepanelen zullen beïnvloeden.

Verder lezen

Zonnepanelen plaatsen is de ideale manier om je energiekosten drastisch te verlagen. Vandaag de dag is de investering in zonnepanelen al 33% goedkoper geworden ivm met 10 jaar geleden.

Verder lezen

In de loop der jaren is de prijs van zonnepanelen sterk veranderd. Ben je van plan zonnepanelen op je dak te installeren? Vergelijk dan de gemiddelde kostprijs per wattpiek.

Verder lezen

Wie prijzen vergelijkt en de juiste keuzes maakt verdient zijn investering in “no-time” terug. De terugverdientijd kan je eenvoudig zelf berekenen.

Verder lezen