Panasonic zonnepanelen: voordelen, werking en prijs

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over Panasonic zonnepanelen. Leer over hun technologie, prestaties en prijs. Vergelijk de voordelen en overwegingen en lees meer over hun unieke HIT-systeem!

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes

Wat zijn Panasonic zonnepanelen nu precies?

Bij de gedachte aan zonnepanelen voor je dak komt al snel het gerenommeerde merk Panasonic in beeld. Als een van ‘s werelds grootste fabrikanten van zonnepanelen geniet Panasonic een welverdiende reputatie onder ervaren installateurs.

Deze populariteit is te danken aan de indrukwekkende prestaties van Panasonic zonnepanelen, die bekendstaan om hun hoge rendement.

Geschiedenis van Panasonic Solar

Tegenwoordig is de naam Panasonic niet langer alleen verbonden met televisies en audioproducten; zonnepanelen behoren ook tot hun specialiteiten. Deze verschuiving kwam tot stand in 2009, toen Panasonic de originele fabrikant Sanyo overnam.

Echter, de geschiedenis van Panasonic zelf strekt zich nog veel verder terug. Met jarenlange ervaring in zonnepaneelproductie behoort Panasonic tot de absolute top in de zonnepaneelindustrie. 

Waar worden Panasonic zonnepanelen gemaakt?

Panasonic, als Tier-1 zonnepanelen merk en bedrijf, handhaaft een integrale productieaanpak door al zijn productieactiviteiten intern te houden.

Dit omvat het smelten van silicium en de vervaardiging van zonnepanelen in hun eigen fabrieken. De productie van zonnepanelen vindt voornamelijk plaats in Japan en Maleisië.

Panasonic zonnepanelen

Voordelen en nadelen van Panasonic zonnepanelen 

Panasonic zonnepanelen staan symbool voor kwaliteit en innovatie op het gebied van zonne-energie. Als een van de meest erkende merken in de industrie bieden ze een scala aan voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor talloze huiseigenaren en bedrijven.

Laten we eens kijken naar de unieke voordelen en mogelijke nadelen van Panasonic zonnepanelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw duurzame energiebehoeften.

Voordelen

Panasonic zonnepanelen brengen een reeks overtuigende voordelen met zich mee. Met hun bewezen trackrecord van prestaties en technologische innovatie zijn ze een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar groene energieoplossingen. Ontdek enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Hoog rendement: Panasonic zonnepanelen behalen een indrukwekkend hoog rendement, waardoor je meer energie kunt genereren en besparen op je elektriciteitsrekening.
 2. Betrouwbare prestaties: de jarenlange ervaring van Panasonic in zonne-energie vertaalt zich in betrouwbare en duurzame prestaties van hun zonnepanelen.
 3. Innovatieve technologie: met voortdurende technologische vooruitgang bieden Panasonic zonnepanelen innovatieve functies die de energieproductie optimaliseren.

Nadelen

Hoewel Panasonic zonnepanelen talloze voordelen bieden, zijn er ook enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Kosten: de kwaliteit en technologie van Panasonic zonnepanelen gaan gepaard met een hogere aanschafprijs in vergelijking met sommige andere merken.
 2. Beschikbaarheid: afhankelijk van je locatie kunnen Panasonic zonnepanelen mogelijk niet overal direct beschikbaar zijn.
 3. Installatiekosten: de geavanceerde technologie van Panasonic zonnepanelen vereist mogelijk gespecialiseerde installatie, wat kan leiden tot hogere installatiekosten.

Ontvang gratis advies van een zonne-expert

Wat is de werking van zonnepanelen met HIT technologie?

Panasonic heeft zich in de recente jaren duidelijk weten te onderscheiden met hun geavanceerde zonnepanelentechnologie, die bekend staat als de ‘HIT-technologie‘.

Deze technologie levert buitengewoon hoge rendementen op voor de zonnepanelen. Dit is van groot belang, vooral gezien de aanzienlijke investering die consumenten vaak doen in zonnepanelen, met een verwacht rendement van minstens 25 jaar.

Het is daarom verstandig om niet te besparen op de aanschaf van zonnepanelen en te kiezen voor een merk met een bewezen betrouwbare staat van dienst gedurende vele jaren. Dit aspect is een cruciaal onderdeel van het succes van de zonnepanelen met HIT-technologie van Panasonic Solar, die zeer populair zijn.

De zonnepanelen zijn beschikbaar in diverse varianten, waaronder ‘Black’, ‘Slim’, ‘Compact’ en ‘Powerful’, met een vermogen dat kan oplopen tot maximaal 330 Wattpiek.

HIT staat voor ‘Heterojunction with Intrinsic Thin Layer‘, wat vooral betrekking heeft op de structuur van de zonnecellen in de panelen.

Deze zonnepanelen van Panasonic behoren over het algemeen tot de categorie kristallijne zonnepanelen en bestaan uit een dunne wafer bedekt met een ultradun laagje amorf silicium.

Dankzij deze innovatieve technologie neemt het vermogen per vierkante meter toe, wat leidt tot een buitengewoon hoge opbrengst.

Deze verhoogde opbrengst per vierkante meter resulteert in een verbeterde conversie-efficiëntie, waardoor meer zonlicht wordt omgezet in bruikbare elektriciteit.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de toepassing van lichtere metalen draadjes en de grotere oppervlakte van de zonnepanelen.

Hierdoor presteren de zonnepanelen van Panasonic aanzienlijk beter dan die van veel andere fabrikanten, wat een belangrijk onderdeel is van hun succes en populariteit.

zonnepanelen installeren op een schuine dak

Hoeveel kosten Panasonic zonnepanelen? 

Bij het overwegen van de aanschaf van zonnepanelen, komt één cruciaal aspect onvermijdelijk naar voren: de prijs van Panasonic zonnepanelen. Het investeren in zonnepanelen is namelijk een aanzienlijke stap, dat moge duidelijk zijn.

Om het geheel overzichtelijk te maken, hebben we hieronder een tabel opgesteld met enkele voorbeelden van de zonnepaneelmodellen die Panasonic aanbiedt, inclusief hun kosten. Zo kun je alvast een inschatting maken van het totale kostenplaatje dat op je af komt.

Model ZonnepaneelKosten Panasonic Zonnepanelen
Panasonic HIT KURO 330 Wp Full Black230 – 240 euro
Panasonic HIT KURO 335 Wp Full Black240 – 250 euro
Panasonic HIT MONO N245260 – 270 euro
Panasonic HIT MONO N340220 – 230 euro

Deze selectie vertegenwoordigt slechts een fractie van het aanbod van zonnepanelen, maar deze modellen zijn bijzonder geliefd. Dankzij de rijke ervaring van het bedrijf in deze sector, heeft het een breed scala aan zonnepanelen ontwikkeld. Ter vereenvoudiging van het overzicht hebben we daarom enkel de meest populaire modellen genoemd.

Wat is de kost van één Panasonic zonnepaneel?

De prijs van een Panasonic zonnepaneel ligt gemiddeld tussen de 240 en 425 euro, al hangt dit natuurlijk af van diverse variabelen. Dezelfde modellen kunnen bij verschillende aanbieders variëren in prijs.

Hoe zit het met de garantie?

Panasonic zonnepanelen bieden nu een indrukwekkende productgarantie van 25 jaar, een opwaardering die sinds 2017 is ingevoerd. Dit plaatst ze in lijn met gerenommeerde merken als Sunpower, Aleo en LG.

Bovendien zijn deze panelen prijstechnisch aantrekkelijk, met kosten die 15% tot 20% lager liggen dan andere Tier 1 merken.

Deze uitgebreide garantie en concurrentiële prijsstelling maken Panasonic zonnepanelen een solide en aantrekkelijke keuze voor duurzame energieoplossingen.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Panasonic versus LG zonnepanelen

Panasonic en LG zijn twee gerenommeerde merken in de wereld van zonne-energie. Beide bieden hoogwaardige zonnepanelen, maar ze vertonen ook enkele opmerkelijke verschillen. In deze vergelijking worden de aspecten vermogen, rendement, uiterlijk en efficiëntie van beide merken belicht. 

Vermogen

Zonnepanelen hebben vermogen in Wp (Watt piek). Een hoger Wp betekent meer energieopbrengst.

 • LG: sterk in vermogen. LG bereikt een indrukwekkend vermogen van 370 Wp dankzij NeON R back contact techniek. Hoger rendement door slimme cellenverbinding aan de achterkant, iets duurder maar innovatief.
 • Panasonic: eenvoudiger. Panasonic haalt maximaal 330 Wp zonder LG’s techniek. Iets lagere opbrengst en prijs, maar solide prestatie.

Rendement

Zonnepanelen vinden nieuwe toepassingen buiten daken. LG en Panasonic gebruiken innovatieve methoden voor hoger rendement.

 • Panasonic Hit: deze panelen wekken stroom op aan beide zijden, wat handig is voor luifels en andere toepassingen. Ze hebben vaak 330 Wp.
 • LG NeON2: LG’s panelen wekken ook stroom op aan de achterkant. Met 340 Wp bieden ze meer mogelijkheden dan Panasonic.

Uiterlijk

Uitvoeringsverschillen tussen Panasonic en LG zonnepanelen zijn opmerkelijk. 

 • Panasonic: een uniforme uitstraling met diepzwarte kleur en zichtbare zilveren lijnen, wat resulteert in een nette uitstraling. Deze panelen hebben een capaciteit tot 330 Wp.
 • LG: volledig zwarte uitstraling, inclusief zwarte belijning. Hierdoor ontstaat een strakke en lijnvrije look. Deze panelen hebben het hoogste vermogen, tot wel 340 Wp, dankzij de achterliggende verbindingen.

Efficiëntie

LG en Panasonic gaan de strijd met elkaar aan om elkaars concurrentiepositie te overtreffen, zelfs op het gebied van technologie.

 • LG: toonaangevende efficiënte modules. LG onderscheidt zich met efficiënte modules die hen een voorsprong geven. Dit betekent dat hun zonnepanelen een uitzonderlijk vermogen hebben om energie te produceren. Uit tests blijkt dat de zonnepanelen van LG dankzij deze efficiënte modules tot wel 370 Wp aan energie kunnen opwekken, wat een aanzienlijk verschil is ten opzichte van de concurrentie.
 • Panasonic: potentieel voor groei. Op het gebied van algehele prestaties valt er bij Panasonic nog ruimte voor verbetering te behalen. Met een maximale Wp van 330 blijft Panasonic enigszins achter op LG. 

Ervaringen met panelen van Panasonic?

De ervaringen met zonnepanelen van Panasonic zijn van groot belang voor wie overweegt om in zonne-energie te investeren. Op basis van gebruikersfeedback en reviews wordt een beeld geschetst van de prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Panasonic zonnepanelen.

De Panasonic zonnepanelen genieten een positieve reputatie op het internet. Dit kan deels worden toegeschreven aan het feit dat het bedrijf meer dan 40 jaar ervaring heeft opgebouwd in de industrie en gebruikmaakt van geavanceerde HIT technologie, wat het merk een gerespecteerde positie geeft volgens verschillende bronnen.

Daarnaast wordt de prijs-kwaliteitverhouding van de Panasonic zonnepanelen vaak geprezen. Ondanks dat de panelen betaalbaar zijn, bieden ze toch een goede kwaliteit.

Deze combinatie van betaalbaarheid en degelijke kwaliteit draagt bij aan de populariteit van Panasonic zonnepanelen onder consumenten en experts.

garantie bij aankoop van zonnepanelen

Wil je investeren in zonne-energie? Raadpleeg installateurs in je buurt!

Als je overweegt te investeren in zonne-energie, is het een slim idee om lokale installateurs te raadplegen. Via ons handige offerteformulier kom je snel in contact met ervaren professionals in jouw regio.

Hierdoor krijg je de mogelijkheid om deskundig advies in te winnen en gratis en eenvoudig prijzen te vergelijken. Het is de perfecte manier om de juiste informatie te verzamelen en weloverwogen beslissingen te nemen over het implementeren van zonne-energie in jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.