Zonnepanelen installateur in België

De installatie van zonnepanelen is niet zo vanzelfsprekend als het op het eerste zicht lijkt. Het is een opmerkelijk project dat gespecialiseerde aannemers, de modernste technieken en vooral kwaliteitsuitrusting vereist. De meeste zonnepanelen gaan dan ook 25 jaar lang mee. De zonnepanelen installateur die je kiest, is dus best een betrouwbare en gekwalificeerde vakman.

Er zijn honderden aannemers die gespecialiseerd zijn in de installatie van zonnepanelen in België. Wat betekent dat het moeilijk is om uit dit enorme aanbod de juiste vakman te kiezen. Hieronder volgen enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Vraag een offerte aan voor de installatie van zonnepanelen

Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen

Beste zonnepanelen installateurs vinden? Deze vragen dien je jezelf te stellen.

Een eerste stap, is het onderzoeken van je zonnepanelen specialist en welke diensten hij precies aanbiedt. Het in de offerte gepresenteerde aanbod moet uiteraard aangepast zijn aan jouw huis, jouw omgeving en jouw behoeften. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je jouw offerte ontvangt:

  • Wat zit er precies in het aanbod? 
  • Is het beperkt tot de installatie van de zonnepanelen? 
  • Is de aansluiting op de meter inbegrepen in dit aanbod? 
  • Hoe zit het met het verzorgen van de administratieve procedures?
  • Komt dit aanbod overeen met mijn behoeften en verwachtingen?
  • Hoe lang stelt de installateur voor om te wachten?
  • Wat is de prijs van de installatie van zonnepanelen?
  • Heb ik garantie? Zo ja, hoe lang is de garantieperiode? (Meestal is de garantieperiode uitbreidbaar tot 10 jaar.)
beste zonnepanelen installateurs

Wat de installateur betreft, zijn dit de punten die tijdens een eerste contact moeten worden besproken:

Welke apparatuur gebruikt de dienstverlener voor de zonnepanelen installatie (panelen, omvormer, enz.)? → Het is belangrijk dat men zich bewust is van het materiaal, de kwaliteit, de prijs en de herkomst van de zonnepanelen. Deze elementen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de totale prijs van je installatie en de kwaliteit ervan.

Wat is het profiel van de installateur? → Hoewel ervaring op het gebied van zonne-energie niet altijd een garantie is voor kwaliteit, kan het de moeite lonen het bedrijf om referenties te vragen. De leverancier heeft misschien zelfs voorbeelden van projecten in jouw buurt die je zou kunnen bezoeken.

Vertrouw op een gecertificeerde zonnepanelen installateur

Plaatsen van zonnepanelen door een gecertificeerde installateur

Het is aan te raden een erkende installateur te kiezen om er zeker van te zijn dat hij bekwaam en ervaren genoeg is om de zonnepanelen te plaatsen op een correcte manier. Een van de meest betrouwbare certificeringen in België is die welke door de RESCERT-organisatie wordt uitgegeven. Het kan enkel worden verkregen na validering van een theoretische en praktische opleiding en is voorbehouden voor installateurs die kunnen aantonen dat zij over minstens drie jaar beroepservaring beschikken. Het certificaat is vijf jaar geldig in heel België en Europa. De voorwaarden voor het verkrijgen van dit certificaat zijn dus zeer streng, maar kunnen het verschil maken bij het kiezen van de geschikte zonnepanelen installateur.

Overzicht per regio

Plaatsen van zonnepanelen op een schuin of plat dak in jouw regio

Op zoek naar een installateur in jouw buurt om zonnepanelen te plaatsen? We geven je een overzicht van erkende zonnepanelen installateurs uit jouw regio. Je bekijkt rustig de installateurs die actief zijn in jouw regio. Ook kan je per leverancier het profiel bekijken.

Alle experts in de lijst zijn erkende installateurs van zonnepanelen. Je kan steeds gratis advies en informatie aanvragen.

Wil je snel offertes vergelijken van zonnepanelen specialisten in jouw buurt?

Vergelijk zonnepanelen installateurs

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

In welke regio zoek je een zonnepanelen installateur?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.