Offerte aanvraag
Waar wens je zonnepanelen te plaatsen
Wat is uw naam?
Uw telefoonnummer
mail
Uw adres0% Completed
Wij respecteren uw privacy
Na uw aanvraag brengen we u in contact met de beste leveranciers voor uw aanvraag. Overeenkomstig de europese GDPR wetgeving, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Wij helpen u de juiste keuze te maken!

Je hebt geen idee het impact dat een zonnepaneel-installatie kan hebben op jouw energierekening. De hoeveelheid zonnepaneel leveranciers zijn echter talrijk! Wie sluit zich het best aan aan jouw persoonlijke noden en behoeften? Om de best mogelijke beslissing te kunnen nemen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende zaken.

Stel uzelf de juist vragen

Je dient een grondige kennis te hebben van jouw installateur. Het aanbod dat hij aanbiedt is namelijk een belangrijk aandachtspunt. Deze dient zich aan te sluiten aan het type woning, de helling van het dak,… Stel je na ontvangst van de offerte alvast volgende vragen:

  • Wat houdt het aanbod precies in? Omvat dit alleen de montage van de panelen? Is de aansluiting op de elektriciteitsmeter inbegrepen? Wat met de afhandeling van administratieve procedures?
  • Voldoet het aanbod aan jouw behoeften en verwachtingen?
  • Hoeveel kost de installatie van de zonnepanelen? Heb je wel degelijk een totaalprijs ontvangen?
  • Is, op basis van jouw energieproductie, het installeren van zonnepanelen wel rendabel?
  • Krijg je garantie op de installatie van je zonnepanelen?

Zorg dat je wat meer te weten komt over de installateur. Het is nog steeds interessant om een aantal referenties te vragen. Waarschijnlijk heeft hij voorbeelden van projecten bij jou in de buurt die je eens kunt bezoeken

Beschikt de leverancier ook over een certificaat? Het RESCert-certificaat wordt bijvoorbeeld toegekend aan installateurs met minstens 3 jaar beroepservaring. Het is een certificaat dat jou alleen maar kan geruststellen over de professionaliteit van de installateur. De keuze voor een gecertificeerde installateur zorgt ervoor dat zij over de nodige vaardigheden en ervaring beschikken.

Naast certificaten zijn er ook labels, toegekend aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in hernieuwbare energie. Om een label te verkrijgen moet het bedrijf aantonen dat het aan een aantal voorwaarden voldoet.