Offerte zonnepanelen: vergelijk tot 5 gratis offertes

Heb je al een offerte voor zonnepanelen aangevraagd? Of wil je prijzen vergelijken? Dan hou je best rekening met een aantal zaken. Met enkele eenvoudige tips en trics helpen we je de juiste keuze maken.

👉 Belangrijke tip: Vraag direct een offerte voor zonnepanelen bij verschillende installateurs aan. Zo heb je meer tijd en ruimte om te vergelijken!

goudenpijl02.png


Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.


Prijsvergelijking en prijsevolutie zonnepanelen

De eerste zonnepanelen waren relatief gezien erg duur. Hun aankoopprijs lag veel hoger omwille van de toen gebruikte, duurdere materialen. Hun rendement daarentegen lag beduidend lager in vergelijking met de nieuwste installaties, die veel gesofisticeerder zijn.

In het beste geval integreren moderne zonnepanelen vandaag ook de nieuwste technologieën, waardoor het uiteindelijke rendement per m² hoger ligt dan bij de oudere modellen. Om verschillende zonnepanelen met elkaar te kunnen vergelijken, wordt standaard naar een eenheid (wattpiek per m2) verwezen.

Het is dus belangrijk om bij de aanschaf niet de algemene prijs te vergelijken, maar wel de gemiddelde kostprijs van de installatie per wattpiek. De prijs per wattpiek is met andere woorden de beste indicator voor de prijs/kwaliteitsverhouding van de zonnepanelen. In zekere mate hangt een groot deel ook af van de beschikbare oppervlakte van jouw woning of gebouw.

BETROUWBAAR!

Ik vond de dienst zeer professioneel en ik ben er heel tevreden over. Voor herhaling vatbaar!

SNELLE REACTIE!

Zonnepanelen-gids is de ideale manier om op een exacte manier offertes te krijgen van verschillende firma’s.

PRACHTIG CONCEPT!

Zeer tevreden over de snelle reacties en de gebruiksvriendelijkheid!

offerte-zonnepanelen-plaatsen.jpg

Evolutie prijs zonnepanelen

Aan de hand van een studie van solarbuzz kunnen we de prijs beter bekijken doorheen de tijd. Daaruit blijkt dat, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, er een sterke daling van de prijs per wattpiek plaats heeft gevonden de afgelopen jaren. In de evolutie van de prijs per wattpiek spelen twee factoren mee:

  1. De evolutie van de prijs
  2. De evolutie van de wattpiek

Beide factoren kennen wereldwijd een trend die de dalende prijs per watpiek in de hand werkt. De prijs van zonnepanelen daalt elke maand en tegelijk worden deze zonnepanelen productiever.

De beste prijs/kwaliteitsverhouding voor zonnepanelen is, volgens deze studie, te vinden in Duitsland. Maar ook in België zijn de panelen aan een scherpe prijs te verkrijgen. Door de toenemende concurrentie en de verbetering van het productieproces ziet het ernaar uit dat de prijs van zonnepanelen enkel nog zal dalen. Het is met andere woorden steeds voordeliger geworden om zonnepanelen aan te kopen.

Offertes zonnepanelen vergelijken: 5 aandachtspunten

zonnepanelen-prijsofferte.jpg

Welk type en aantal zonnepanelen?

Er hangt heel wat af van de specifieke omstandigheden bij je thuis. Wil je zonnepanelen op een plat dak of hellend dak? Hoeveel ruimte is er op je dak beschikbaar voor zonnepanelen? Vraag advies aan een vakman en schat zelf al op voorhand in hoeveel zonnepanelen je best plaatst.

Daarna zal de installateur dat samen met jou in detail bepalen. Let goed op dat de installatie op jouw situatie is afgestemd. Neem bijvoorbeeld geen installatie met een onnodig hoge capaciteit. Een ander voorbeeld: als je dak groot genoeg is voor gewone zonnepanelen hoef je geen duurdere panelen te installeren.

Die hebben een hoog rendement en worden gebruikt voor kleine daken met weinig plaats.

zonnepanelen-prijs.jpg

Let niet op prijs per zonnepaneel!

In je offerte voor zonnepanelen zal je ongetwijfeld veel oog hebben voor de prijs. Laat je echter niet misleiden door naar de prijs per zonnepaneel te kijken. Onderzoek daarentegen de prijs per Wp. Een fictief voorbeeld:

  • Een zonnepaneel van 300 Wp kost € 230
  • Een zonnepaneel van 280 Wp kost € 220

Je zult geneigd zijn om voor de tweede optie te kiezen. Maar bij het eerste paneel betaal je € 0,77 per Wp, terwijl je bij het tweede € 0,79 betaalt. Prijs is bovendien niet alles. Soms betaal je wat meer voor een goede service.

Ook dat is een afweging die je goed moet maken. De kans is groot dat je langer van je installatie zult kunnen genieten. Bij aandachtspunt 4 leggen we je meer uit over service.

zonnepanelen-type-aantal.jpg

Hou rekening met extra kosten

Bij de installatie van je zonnepanelen moet je ook extra kosten rekenen. Die vind je normaal ook in de offerte terug. Essentieel is bijvoorbeeld de omvormer, die de opgewekte energie van de zonnepanelen omzet in stroom.

Kijk na of de omvormer bij je installatie past. Kan hij de hoeveelheid energie aan? Of is hij niet te groot voor de opgewekte energie? Een andere bijkomende kost is het frame voor platte daken. Dat plaatst je zonnepanelen in een juiste hoek ten opzichte van de zon. Maar het is natuurlijk een bijkomende kost.

zonnepanelen-service.jpg

Ook service telt

Je zonnepanelen werken pas optimaal als ze goed geïnstalleerd zijn. Onderzoek in de prijsofferte voor zonnepanelen dus ook de service die is inbegrepen. Ook daar spelen weer een hele reeks zaken een rol:

  • Komt de installateur langs om de offerte op te maken? Voor een correcte offerte moet hij immers best de situatie ter plaatse bekijken.
  • Regelt hij alle administratieve formaliteiten?
  • Zijn ook de aansluitingskosten inbegrepen? Wat als de kabels verder doorgetrokken moeten worden?
  • Moet er een extra stroomonderbreker geïnstalleerd worden? Indien ja, is dat ook in de prijs inbegrepen?
  • Controleert hij de goede werking van de zonnepanelen na de installatie op basis van een controlelijst?

zonnepanelen-huiswerk.jpg

Maak je huiswerk

Tot slot nog een essentiële tip: doe je huiswerk wanneer je offertes naleest en vergelijkt! Lees aandachtig de kleine lettertjes. Soms kan het immers zijn dat je een boete moet betalen als je annuleert. Zorg ervoor dat alles duidelijk is en de prijs vastligt voordat je tekent.

En aarzel niet om referenties aan de installateur te vragen. Of beter nog, zoek tevreden klanten op. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Met deze vijf tips ben je dus helemaal goed geïnformeerd! Let op het type en aantal, extra kosten, de service, de prijzen en lees alles goed na. Zo krijg jij de beste prijsofferte voor zonnepanelen!