Zonnepanelen: gratis offertes

Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

Waarom zonnepanelen op jouw dak?

Overweeg je de installatie van zonnepanelen voor jouw huis of bedrijf? Zonnepanelen zijn een interessante investering. Je bespaart niet alleen geld en verhoogt de waarde van je woning, maar u helpt uiteraard ook het milieu. Zonne-energie is goed op weg om de geduchte concurrent te worden van  de conventionele energiebronnen.

De zonne-energiesector is de laatste tien jaar enorm gegroeid. Dit komt dankzij de stijgende vraag naar milieuvriendelijke en financieel interessante alternatieven voor de klassieke fossiele brandstoffen.  Daardoor zijn de kosten om zonnepanelen thuis te installeren aanzienlijk gedaald, met meer dan 50% de laatste paar jaar.

Er is nooit een betere tijd geweest om de overstap te maken naar deze duurzame en schone vorm van energie!

Verlaag je energiefactuur

Heb je al eens nagedacht over welke maatregelen je kan ondernemen om de energiefactuur te verminderen? Daar zijn niet altijd zonnepanelen voor nodig. Denk aan:

  • omschakelen naar spaarlampen
  • gebruik van slimme stekkerdozen die elektronica  uitschakelen wanneer niet in gebruik
  • isolatie van ramen en deuren om je energie binnen te houden

Toch zijn zonnepanelen geen slecht idee als je het budget hebt. Heb je voldoende dakruimte die vrij van schaduw is en bovendien gericht is op het zuiden? Dat is de ideale positie voor zonnepanelen. Geen nood: zonnepanelen renderen ook op oost- of westelijk gerichte daken. Ze hebben dan alleen een extra duwtje in de rug nodig. Het belangrijkste is dat er geen schaduw is op het oppervlak waarop je van plan bent zonnepanelen te installeren. Dat kan de effectiviteit van jouw systeem verlagen.

Meer over zonnepanelen...

Een omvormer is de onmisbare schakel bij zonnepanelen

Je wilt je zonnepanelen optimaal laten functioneren? Haal dan de juiste omvormer in huis. We leggen je het ABC van een omvormer voor je zonnepanelen uit.

Verder lezen

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Zonnepanelen staan erom bekend om hun snelle terugverdientijd. Het is echter belangrijk om alles goed af te wegen voor je investeert. Er zijn verschillende aspecten die je van tevoren onder de loep kunt nemen. Zo kun je alle voor- en nadelen inschatten en een beslissing maken. Een aantal dingen die je in acht moet houden…

Verder lezen

Zijn zonnepanelen fiscaal aftrekbaar in 2019?

Tot 2014 konden eigenaars van zonnepanelen genieten van een aantrekkelijk belastingsvoordeel op de installatie van zonnepanelen.

Maar hoe zit het met dit fiscaal voordeel in 2019? Bestaat er nog een manier om hiervan te genieten? En zoniet, blijven zonnepanelen dan nog steeds een interessante investering?

Verder lezen

Kies de beste zonnepanelen in 2019: kwaliteitsnorm, PID-test en vergoedingen

Zonnepanelen kies je niet zomaar. Deze moeten een aantal grondige tests ondergaan wil je dat je installatie minstens 25 jaar meegaat. Denk vooraf dus eerst na:

  • aan welke kwaliteitsnormen je installatie onderworpen moet zijn;
  • of je vergoeding krijgt voor het injecteren van overtollige energie op het distributienet?
Verder lezen