Vijverpomp op zonne-energie: slimme investering of niet? 

Ben je een trotse vijvereigenaar en overweeg je om een vijverpomp op zonne-energie aan te schaffen? In dit artikel onderzoeken we of een vijverpomp op zonne-energie een verstandige investering is. We bespreken de prijs van deze pomp, waar je op moet letten bij het kiezen van een model, de meerwaarden die het biedt en geven handige tips voor het gebruik van een vijverpomp op zonne-energie.

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes

Wat is de prijs van een vijverpomp op zonne-energie? 

De prijzen van pompen op zonne-energie variëren afhankelijk van het model, capaciteit en functies. Hier zijn enkele voorbeelden van prijsklassen:

 • Instapmodellen: vanaf ongeveer 30 euro voor een vijverpomp met een capaciteit van 18 liter per uur.
 • Middelgrote pompen: gemiddeld tussen 50 en 150 euro, met een capaciteit van ongeveer 30 liter per uur.
 • Geavanceerde pompen: vanaf 150 euro en hoger, met capaciteiten tot 5.000 liter per uur.

Waarop letten? 

Bij het kiezen van een vijverpomp op zonne-energie is het belangrijk om rekening te houden met het volume en de capaciteit van je vijver. Zorg ervoor dat je het volume van je vijver kent, en of er vissen in de vijver zullen zijn.

Let ook op de schaduwval rondom de vijver, aangezien een solar vijverpomp voldoende zonlicht nodig heeft om goed te functioneren. In het geval van beperkt zonlicht kun je overwegen om een vijverpomp te kiezen die op stroom werkt.

Vraag gratis advies en offertes aan zonne-experten in jouw buurt

Meerwaarden van vijverpomp op zonne-energie

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af, maar waarom zou ik een vijverpomp op zonne-energie aanschaffen? Wel, hieronder sommen we even de voordelen ervan op:

 • Flexibele plaatsing: je kunt een vijver aanleggen op locaties zonder stroomaansluiting, zonder gedoe met kabels en stekkerdozen.
 • Lagere stroomverbruik: een vijverpomp op zonne-energie verbruikt minder elektriciteit dan een traditionele vijverpomp, waardoor je energiekosten kunt besparen.
 • Lichter en rustgevend: zonne-energie vijverpompen zijn vaak lichter en zorgen voor een rustgevende sfeer in je tuin.
 • Milieuvriendelijk: door gebruik te maken van zonne-energie verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een duurzamere leefomgeving.
Vijverpomp op zonne-energie

Tips voor een vijverpomp op zonne-energie

Hier zijn enkele handige tips bij het kiezen en gebruik van een vijverpomp op zonne-energie:

 1. Bepaal het doel: bedenk waarvoor je de vijverpomp gaat gebruiken en kies een geschikt model op basis van jouw specifieke behoeften.
 2. Capaciteit en grootte: zorg ervoor dat je vijverpomp voldoende capaciteit heeft en kies een grootte die past bij de locatie en de hoeveelheid zonlicht die beschikbaar is.
 3. Garantie: controleer de garantievoorwaarden van de vijverpomp en de bijbehorende componenten om zeker te zijn van kwaliteit en betrouwbaarheid.
 4. Optimaliseer de opstelling: plaats het zonnepaneel op een locatie met maximale blootstelling aan zonlicht en vermijd schaduwrijke gebieden voor een efficiënte werking.
 5. Snoerlengte: let op de lengte van het snoer tussen het zonnepaneel en de pomp om ervoor te zorgen dat het voldoende lang is voor jouw specifieke opstelling.

Door deze tips te volgen, kan je de juiste vijverpomp op zonne-energie kiezen en optimaal genieten van een duurzame en efficiënte werking.

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar

Ook interessant voor jou:

Hoe lang moet een vijverpomp aan staan?

De vijverpomp moet meestal 24 uur per dag aanstaan om de watercirculatie en filtering in de vijver op gang te houden.

Hoeveel vermogen vijverpomp?

Het vereiste vermogen van een vijverpomp hangt af van de grootte van de vijver en het gewenste debiet, typisch varieert het vermogen tussen 10 en 100 Watt.

Is een pomp nodig in een vijver met vissen?

Een vijverpomp is nodig in een vijver met vissen om voldoende zuurstof en circulatie van water te bieden, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde leefomgeving voor de vissen.

Welke energiezuinige vijverpomp kiezen?

Energiezuinige vijverpompen met variabele snelheid of pompen met een laag wattage worden vaak aanbevolen voor hun efficiëntie en besparing op energiekosten.

Wat is het verschil tussen een fonteinpomp en een fonteintje op zonne-energie?

Een fonteinpomp en een fonteintje op zonne-energie zijn beide pompen die worden gebruikt voor het creëren van fonteinen in vijvers of waterpartijen.

Het verschil zit hem echter in de energiebron. Een fonteinpomp maakt gebruik van elektriciteit, terwijl een fonteintje op zonne-energie werkt op zonnekracht, waardoor het geen stroomaansluiting nodig heeft.

Hoe werkt een vijverpomp op zonne-energie met accu of filter?

Een vijverpomp op zonne-energie met accu of filter werkt door overdag zonne-energie op te slaan in de accu, waardoor de pomp kan blijven werken, zelfs bij bewolkte dagen of ‘s nachts.

De accu zorgt voor een continu werking en circulatie van water in de vijver, terwijl de filter helpt bij het zuiveren van het water door het verwijderen van vuil en onzuiverheden.

een vijverpomp op zonne-energie met accu of filter

Op zoek naar een vijverpomp of fontein op zonne-energie? Raadpleeg installateurs en vergelijk gratis offertes!

Wil je een vijverpomp of fontein op zonne-energie? Laat je dan adviseren door professionele installateurs en vraag gratis offertes aan! Zo krijg je advies op maat en kun je prijzen vergelijken, wat je helpt de beste oplossing te vinden. Vertrouw op erkende specialisten en geniet van zonne-energie die perfect bij jouw situatie past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.