Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Wat is het verschil tussen polykristalijne en monokristallijne zonnepanelen?

In de zonnepanelensector bestaan er ondertussen veel diverse types van panelen die te koop worden aangeboden. De grootste onderverdeling die men maakt zijn de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne zonnepanelen. Maar wat is het verschil nu tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen? Hoe kies je nu voor de ene of andere vorm?

Het is natuurlijk een zeer technische aangelegenheid. Toch is de ene keuze niet beter dan de andere. Alles hangt af van de beschikbare oppervlakte, het verbruik van het gebouw en het beschikbare budget. De juiste keuze maak je door verschillende soorten zonnepanelen en hun prijzen te vergelijken.

Wat zijn polykristallijne zonnepanelen?

polykristallijne en monokristallijne zonnepanelenNaast de monokristallijne zonnepanelen hebben we ook de polykristallijne panelen. Deze panelen worden in België zeer veel gebruikt, vooral door het feit dat ze eigenlijk beter werken bij indirect zonlicht. Ze hebben meestal een blauwachtige schijn en werden gemaakt uit multi kristal silicium. Ook de productie van polykristallijne zonnepanelen is veel goedkoper dan bij alle andere soorten panelen.

Naast de samenstelling van uw zonnepanelen is ook de plaatsing ervan van groot belang om een optimaal rendement te kunnen garanderen. De hellingsgraad is een cruciaal punt. Daarvan hangt het rendement zeer veel af. Het is namelijk zo dat, welke soort panelen u ook hebt, ze allemaal het best werken als ze heel veel zonlicht kunnen opnemen.

 Wat zijn monokristallijne  zonnepanelen?

polykristallijne en monokristallijne zonnepanelenMonokristallijne zonnepanelen verkrijgt men door siliciumkristal te versnijden. Monokristallijne zonnepanelen zijn heel veel gevraagd omdat ze het hoogste rendement behalen van alle soorten zonnepanelen en dit bijgevolg dus een zeer goede investering blijkt te zijn. De werking van de monokristallijne zonnepanelen is optimaal bij direct zonlicht.
Hoewel er de laatste jaren enorm veel te doen geweest is rond zonnepanelen is de aankoop van deze energiebesparende maatregelen niet te onderschatten. Men moet goed overwegen welke panelen voor u het hoogste rendement zullen opleveren. Daarom is het belangrijk vooraf goed geïnformeerd te zijn. Bovendien zijn er diverse soorten en ook prijsverschillen tussen alle soorten. Op voorhand meerdere offertes opvragen is zeker geen overbodige luxe.

Zorg voor een perfecte plaatsing en de juiste zonnepanelen zodat u achteraf tevreden bent. Vraag offertes aan en vergelijk prijs, kwaliteit en service want dit zal u uiteindelijk ook heel wat geld opbrengen.