Glas-glas zonnepanelen: prijs, soorten en voordelen

Glas-glas zonnepanelen zijn een veelgebruikte oplossing voor het verkrijgen van zonne-energie. Ze zijn relatief betaalbaar, hebben een lange levensduur en zijn bovendien efficiënter dan de meeste andere zonnepanelen. In dit artikel worden de voordelen, soorten en prijzen van glas-glas zonnepanelen besproken.

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes

Wat zijn glas-glas zonnepanelen nu precies?

Glas-glas zonnepanelen zijn een type zonnepaneel dat een extra laag glas heeft aan de voor- en achterkant van de zonnecellen.

In tegenstelling tot traditionele panelen waarbij de achterkant van de zonnecellen beschermd wordt door een kunststof folie, is de achterkant van glas-glas panelen ook volledig bedekt met glas.

Dit type zonnepaneel is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele zonnepanelen.

Glas-glas zonnepaneel

Vermogen van glas-glas zonnepanelen

Het vermogen van glas-glas panelen is vergelijkbaar met dat van traditionele panelen. Het vermogen van glas-glas panelen varieert afhankelijk van het model, de grootte en de efficiëntie van de zonnecellen die in het paneel worden gebruikt.

Glas-glas versus klassieke zonnepanelen

Er zijn verschillende voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van traditionele zonnepanelen. Allereerst zijn glas-glas panelen duurzamer dan traditionele panelen, doordat beide kanten van de zonnecellen bedekt zijn met glas en hierdoor beter bestand zijn tegen vocht, temperatuurschommelingen en mechanische schade. Dit leidt tot een langere levensduur en hogere betrouwbaarheid.

Daarnaast hebben glas-glas panelen een esthetisch voordeel. Ze hebben een uniforme uitstraling en een slank profiel, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij esthetiek belangrijk is, zoals op daken van woningen en gebouwen.

Verder hebben ze over het algemeen een hogere efficiëntie dan traditionele zonnepanelen, doordat de extra glaslaag aan de voorkant van het paneel de reflectie van het zonlicht vermindert en daardoor meer zonlicht kan opvangen.

Wat is de prijs van glas-glas zonnepanelen? 

De prijs van glas-glas zonnepanelen is over het algemeen hoger dan die van traditionele zonnepanelen. Deze is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de afmetingen, het vermogen en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

De prijs van glas-glas panelen varieert tussen € 300 en € 500 per paneel. Dit is hoger dan de prijs van traditionele zonnepanelen, die gemiddeld tussen € 150 en € 250 per paneel liggen.

Rendement en opbrengst

Glas-glas zonnepanelen bieden over het algemeen een hogere opbrengst en meer efficiëntie dan traditionele zonnepanelen. Met een rendement tussen de 16% en 20% wekken ze meer elektriciteit op per vierkante meter dan traditionele panelen, die doorgaans een rendement hebben tussen de 14% en 18%.

Over het algemeen geldt dat glas-glas zonnepanelen meer opbrengst genereren dan traditionele zonnepanelen, doordat ze een hoger rendement hebben en beter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen.

Vraag advies en vergelijk tot 5 offertes

Welke soorten zijn er? 

1. Niet-transparante glas-glas zonnepanelen

Niet-transparante glas-glas zonnepanelen hebben een opake achterkant en zijn volledig bedekt met een laag glas aan de voor- en achterkant.

Dit type paneel wordt meestal gebruikt in commerciële en industriële toepassingen, omdat het een hogere sterkte en duurzaamheid heeft.

2. Semi transparante glas-glas zonnepanelen

Semi-transparante glas-glas zonnepanelen hebben een lichtdoorlatende achterkant en een laag glas aan de voor- en achterkant.

Het lichtdoorlatende achterpaneel maakt het mogelijk om natuurlijk licht door te laten en kan worden gebruikt als een architectonisch element in gebouwen.

3. Transparante glas-glas zonnepanelen

Transparante glas-glas zonnepanelen hebben een volledig transparante voor- en achterkant en worden meestal gebruikt in gebouwen waar het uiterlijk belangrijk is, zoals in gevels en overkappingen.

Deze panelen hebben een lager rendement dan niet-transparante panelen omdat ze minder zonne-energie kunnen opvangen, maar ze zijn zeer aantrekkelijk vanwege hun transparante uiterlijk.

Zonnepaneel met of zonder frame?

De keuze tussen zonnepanelen met of zonder frame hangt af van verschillende factoren. Zonnepanelen zonder frame zijn lichter, hebben een strakker uiterlijk en zijn minder gevoelig voor corrosie.

Ze zijn geschikt voor installaties op platte daken zonder windbelasting. Zonnepanelen met frame zijn beter bestand tegen weersinvloeden en bieden extra bescherming tegen windbelasting.

Aluminium frames zijn de meest voorkomende en betrouwbare optie, geschikt voor zowel platte als schuine daken en bieden extra stabiliteit.

Bij de keuze is het belangrijk om te overwegen waar de panelen worden geïnstalleerd en de verwachte windbelasting.

Voordelen en nadelen van dubbel glas zonnepanelen

Dubbel glas zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun verbeterde prestaties en duurzaamheid. Hieronder worden de voordelen en nadelen van deze panelen besproken.

Voordelen 

Een belangrijk voordeel van dubbel glas zonnepanelen is hun duurzaamheid. Door de aanwezigheid van twee lagen glas in plaats van één, zijn deze panelen minder gevoelig voor beschadiging en weersinvloeden.

Bovendien zijn ze beter bestand tegen temperatuurwisselingen en hebben ze over het algemeen een langere levensduur dan traditionele zonnepanelen.

Een ander voordeel van dubbel glas panelen is hun hogere energieopbrengst. Dit komt doordat ze een hogere transparantie hebben, waardoor er meer licht naar de zonnecellen kan doordringen. Dit resulteert in meer opgewekte energie en dus een hogere opbrengst.

Daarnaast hebben dubbel glas zonnepanelen een aantrekkelijk uiterlijk, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van een gebouw. Dit is vooral van belang bij installaties op platte daken of bij installaties waarbij de panelen zichtbaar zijn.

Nadelen

Een van de nadelen van dubbel glas panelen is hun hogere prijs. Over het algemeen zijn deze panelen duurder dan traditionele zonnepanelen, omdat er meer kosten verbonden zijn aan het dubbele glas en aan de extra productieprocessen die nodig zijn om het glas te lamineren.

Hoewel de initiële kosten hoger zijn, kunnen de besparingen op de lange termijn echter opwegen tegen de hogere prijs.

Een ander nadeel van dubbel glas panelen is hun zwaardere gewicht. Hierdoor hebben ze meer structurele ondersteuning nodig bij installatie, wat de installatiekosten kan verhogen.

Daarnaast zijn dubbel glas panelen kwetsbaarder tijdens transport dan traditionele panelen, vanwege het extra glas. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig met de panelen om te gaan tijdens transport.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Welke type kies ik het best? 

Bij het kiezen van zonnepanelen zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste is het belangrijk om het piekvermogen van het paneel te overwegen, omdat dit de maximale hoeveelheid energie is die het kan produceren onder ideale omstandigheden.

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met je energieverbruik om te bepalen welk piekvermogen je nodig hebt.

Ten tweede zijn er verschillende vormen van panelen beschikbaar, zoals traditionele panelen, dunne filmpanelen en glas-glaspanelen.

Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de situatie. Ten derde zijn er veel verschillende merken van zonnepanelen op de markt en is het belangrijk om te zoeken naar merken met een goede reputatie en die goede garanties bieden.

Ten vierde is het belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen met een goede garantie, omdat dit je beschermt in het geval van defecte panelen of problemen met de prestaties.

Tot slot kunnen persoonlijke voorkeuren ook een rol spelen in de keuze van zonnepanelen, zoals de esthetiek van het paneel. Het is echter altijd een goed idee om een expert te raadplegen bij het kiezen van zonnepanelen, omdat zij je kunnen helpen om de juiste keuze te maken op basis van jouw situatie en behoeften.

glas glas panelen

Ook interessant voor jou:

Wat is beter glas-glas of glas folie zonnepanelen?

Glas-folie en glas-glas zonnepanelen zijn beide populaire opties voor het opwekken van zonne-energie. Glas-folie panelen zijn goedkoper in aanschaf, terwijl glas-glas panelen duurzamer zijn en minder vermogensverlies hebben over tijd.

De terugverdientijd van glas-folie panelen is over het algemeen korter, maar het kan zijn dat je uiteindelijk meer geld bespaart door te kiezen voor duurzame glas-glas panelen.

Wat zijn bifacial glas-glas panelen?

Bifacial glas-glas panelen zijn een type glas-glas zonnepaneel dat aan beide kanten zonne-energie kan opwekken. Ze zijn ontworpen om licht te absorberen aan de voorkant van het paneel en ook aan de achterkant via reflectie van de grond.

Dit resulteert in meer opbrengst dan traditionele zonnepanelen, vooral in situaties met weinig licht zoals op bewolkte dagen.

Bifacial glas-glas panelen zijn duurder in aanschaf dan traditionele panelen, maar de extra opbrengst kan de hogere prijs rechtvaardigen.

Welke merken hebben dubbel glas panelen?

Er zijn verschillende merken die glas-glas panelen aanbieden, waaronder Bauer, Solarwatt, Luxor, Sunpower, LG en Yingli Solar.

Het is belangrijk om te onderzoeken welke merken beschikbaar zijn en hun reputatie te controleren voordat je een aankoop doet.

Wil je glas-glas panelen kopen? Wees er snel bij! Raadpleeg installateurs in je buurt en vergelijk verschillende offertes

Overweeg je om glas-glas panelen te kopen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk verschillende installateurs in je buurt te raadplegen en offertes te vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je de beste oplossing voor jouw situatie vindt tegen de beste prijs.

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en advies krijgen over glas-glas panelen. Zo kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.