Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Hoe zit dat met het onderhoud van zonnepanelen

onderhoud zonnepanelen

Het onderhoud van zonnepanelen is in principe behoorlijk eenvoudig. Toch is het belangrijk dat er voldoende aandacht aan besteed wordt om te verzekeren dat uw rendement van uw zonnepanelen niet achteruit zou gaan.

Vooral de verschillende invloeden van de natuur uit bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels, afvallende bladeren en vuil kunnen ervoor zorgen dat uw zonnepanelen worden aangetast.

Een regelmatige reiniging van u panelen is dus zeker zeer belangrijk. Maar hoe doe je dat nu? En moet je zelf met borstels het dak opkruipen? We geven je graag een aantal tips voor het onderhoud van uw zonnepanelen

Laat het onderhoud van zonnepanelen over aan een professional

  • Zonnepanelen zelf reinigen wordt eigenlijk niet aangeraden. Men moet namelijk zeer nauwkeurig omgaan met de panelen en met de reinigingsmiddelen die daarvoor gebruikt worden.
  • Gewone allesreiniger mag bijvoorbeeld al niet gebruikt worden. Dit kan de panelen ernstig beschadigen en ook zorgen voor veel minder rendement. Ook gewone doeken mogen niet gebruikt worden want deze kunnen zorgen voor krassen op de panelen. Dit wordt daarom afgeraden. Een hogedrukreiniger is totaal verboden want ook de schade die hiermee kan aangericht worden is zeker niet banaal.

Het is dus duidelijk dat het onderhoud van uw zonnepanelen in betere handen zal zijn bij firma’s die zich hierin gespecialiseerd hebben. Zij beschikken over al het nodige werkmateriaal. Bijgevolg hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadiging en zal de klus veel vlugger voorbij zijn.

Vraag vandaag nog offertes aan voor de reiniging van uw panelen en verzeker uzelf van een blijvend rendement.

Nog handiger: zelfreinigende zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen: zelfreinigende zonnepanelen

Niet alle zonnepanelen moeten nog manueel gereinigd worden. Een relatief nieuw snufje op de markt zijn de zelfreinigende zonnepanelen. Deze zonnepanelen beschikken over kleine sproeiers die op regelmatige basis een reiniging doen. Hoewel dit zeer handig is, is de kostprijs van de aankoop van soortgelijke zonnepanelen heel wat duurder.

We raden iedereen dus aan diverse offertes aan te vragen en na te gaan wat voor u het meest zal renderen binnen een zo kort mogelijke termijn.

Vind de beste expert voor het onderhoud van uw zonnepanelen

Vraag dan via bovenstaand formulier gratis en vrijblijblijvend offertes aan.