Moet je jouw zonnepanelen reinigen?

zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen leveren stroom via zonne-energie. De oorspronkelijke investering in de aanschaf van de panelen is vliegensvlug terugverdiend. Zonne-energie is schone energie en kent vele voordelen waaronder een hoge besparing van uw energielasten. Zorgt u wel goed voor uw investering ? Uw zonnepanelen reinigen is namelijk regelmatig nodig.

Waarom je zonnepanelen reinigen?

  • Een zonnepaneel vangt relatief veel stof en viezigheid. Dit is voornamelijk te wijten aan de locatie van een zonnepaneel, dikwijls boven op de daken. Een proper zonnepaneel functioneert vele malen beter dan een vuil. Stelt u zich voor dat elk stofdeeltje en elk blaadje dat van een boom op een zonnepaneel valt een obstakel vormt om de zonnestralen om te zetten in zonne-energie.
  • Vuile panelen kunnen tot 25% slechter presteren dan schone. Zonnepanelen reinigen is dan ook zeer aan te raden.

Indien u niet regelmatig uw zonnepanelen reinigt, hoopt het vuil en stof zich op: denk aan mos, stof, uitwerpselen van vogels en pollen. Afhankelijk van het gebied kunnen de panelen het zwaar te verduren hebben.

In kustgebieden zullen de panelen beschermd moeten worden tegen zoutdeeltjes, terwijl in drukke stedelijke zones de luchtvervuiling door het actieve verkeer toe zal slaan. Het vuil dat hierdoor op de zonnepanelen neerstrijkt zal ervoor zorgen dat de omzetting naar zonne-energie niet optimaal is.

Reinig je zonnepanelen en geniet weer van zonne-energie

Dit zult u helaas direct terugzien op uw energie rekening. Houdt u in uw achterhoofd dat berekeningen van energiebesparing door het gebruik van zonne-energie altijd uitgaat van een optimaal functionerend, en dus smetteloos, zonnepaneel.

Het regelmatig reinigen van zonnepanelen is dus geen overbodige luxe. Bekijk tevens de garantiebepalingen van uw panelen want in de meeste gevallen vervalt de dekking van de garantie als de panelen niet regelmatig gecontroleerd en gereinigd worden. Met schone zonnepanelen geniet u van een goed functioneren en resultaat, evenals een langere levensduur van uw panelen.

Wil je je zonnepanelen laten reinigen? 

Vraag je GRATIS offerte aan