Moet je jouw zonnepanelen reiningen?

Zonnepanelen leveren stroom via zonne-energie. De oorspronkelijke investering in de aanschaf van de panelen is vliegensvlug terugverdiend. Zonne-energie is schone energie en kent vele voordelen waaronder een hoge besparing van jouw energielasten. Zorg je wel goed voor uw investering ? Je zonnepanelen reinigen is namelijk regelmatig nodig.

Wil je je zonnepanelen laten reinigen?
Offerte aanvraag
Waar wens je zonnepanelen te plaatsen
Wat is uw naam?
Uw telefoonnummer
mail
Uw adres0% Completed
Wij respecteren uw privacy
Na uw aanvraag brengen we u in contact met de beste leveranciers voor uw aanvraag. Overeenkomstig de europese GDPR wetgeving, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

 Waarom je zonnepanelen reinigen?

  • Een zonnepaneel vangt relatief veel stof en viezigheid. Dit is voornamelijk te wijten aan de locatie van een zonnepaneel, dikwijls boven op de daken. Een proper zonnepaneel functioneert vele malen beter dan een vuil. Stel je voor dat elk stofdeeltje en elk blaadje dat van een boom op een zonnepaneel valt een obstakel vormt om de zonnestralen om te zetten in zonne-energie.
  • Vuile panelen kunnen tot 25% slechter presteren dan schone. Zonnepanelen reinigen is dan ook zeer aan te raden.

Indien je niet regelmatig je zonnepanelen reinigt, hoopt het vuil en stof zich op: denk aan mos, stof, uitwerpselen van vogels en pollen. Afhankelijk van het gebied kunnen de panelen het zwaar te verduren hebben.

In kustgebieden zullen de panelen beschermd moeten worden tegen zoutdeeltjes, terwijl in drukke stedelijke zones de luchtvervuiling door het actieve verkeer toe zal slaan. Het vuil dat hierdoor op de zonnepanelen neerstrijkt zal ervoor zorgen dat de omzetting naar zonne-energie niet optimaal is.
zonnepanelen reinigen

Reinig je zonnepanelen en geniet weer van zonne-energie

Dit zul je helaas direct terugzien op jouw energierekening. Hou in uw achterhoofd dat berekeningen van energiebesparing door het gebruik van zonne-energie altijd uitgaat van een optimaal functionerend, en dus smetteloos, zonnepaneel.

Het regelmatig reinigen van zonnepanelen is dus geen overbodige luxe. Bekijk tevens de garantiebepalingen van je panelen want in de meeste gevallen vervalt de dekking van de garantie als de panelen niet regelmatig gecontroleerd en gereinigd worden. Met schone zonnepanelen geniet je van een goed functioneren en resultaat, evenals een langere levensduur van je panelen.