Zonnepanelen in Vlaanderen blijven een slimme investering!

Zonnepanelen Vlaanderen

Duizenden zonnepanelen sieren onze Vlaamse daken. Het valt echt op! Zonnepanelen zijn al even kenmerkend voor Vlaanderen als onze gezellige cafeetjes en talrijke frietkoten. Waarom blijft het aantal zonnepanelen toenemen in Vlaanderen? Hoeveel geld kan jouw dak opbrengen? Hoeveel bedraagt de terugverdientijd van je investering? In dit artikel leggen we uit waarom het nog steeds razend interessant is om te investeren in zonnepanelen. Want je doet er niet enkel het milieu een plezier mee. Ook je portemonnee zal een vreugdesprong maken van plezier.

Wist je dat…?

Zonnepanelen zijn enorm populair in Vlaanderen. Ben je op zoek naar een slimme investering? Dan biedt de aankoop van zonnepanelen het juiste antwoord.

Wist je dat Vlaanderen meer dan 320.000 zonnepaneelinstallaties telt? Wie nu nog mee op de kar van de groene energie springt, geniet van de laagste prijzen ooit. De voorbije tien jaar daalde de prijs van zonnepanelen maar liefst met 75 procent. Alstublieft! Dat heeft de Vlaming goed begrepen. Want in 2017 kwamen er meer dan 41.000 zonnepaneelinstallaties bij.

zonnepanelen vlaanderen

Investeren in zonnepanelen? Dit is jouw voordeel!

Er zijn al duizenden zonnepanelen in Vlaanderen. “Welk voordeel kan ik eruit halen?”, vraag je je terecht af. We kunnen je haarfijn uitleggen waarom zonnepanelen zo interessant zijn. We tonen dit aan met een duidelijk voorbeeld.

Een gemiddeld Vlaams gezin verbruikt 3.500 kWh per jaar. Hiervoor heb je 14 zonnepanelen nodig. En zo’n installatie kost gemiddeld 6.150 euro.

Heeft het gezin de zonnepanelen geïnstalleerd? Dan besparen zij 1.250 euro per jaar aan elektriciteit. Als je daar het jaarlijks prosumententarief van 350 euro van aftrekt, krijg je een besparing van 900 euro per jaar!

Na 8 jaar… zijn de zonnepanelen volledig terugverdiend. Vanaf dat moment geniet het gezin nog 17 jaar lang van gratis elektriciteit. Hier kan je meer lezen over de terugverdientijd van zonnepanelen.

En na 25 jaar? Dan leverden de zonnepanelen het gezin een totale winst op van 22.500 euro.

Ben je benieuwd naar de opbrengsten voor jouw gezin? Die kan je snel en eenvoudig hier berekenen met onze handige simulatietool.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Er doen nogal wat misverstanden over zonnepanelen de ronde. Maak je je zorgen dat jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen? Niet nodig! We zetten enkele feiten op een rij.

  1. Je dak hoeft niet op het zuiden gericht te zijn voor een flinke opbrengst.
  2. Ook een klein dak is prima geschikt voor een zonnepaneleninstallatie.
  3. Een bouwvergunning is op een plat dak of schuin dak niet nodig.
  4. In Vlaanderen schijnt de zon optimaal voor een mooie opbrengst.

Je merkt het: zonnepanelen installeren is maatwerk. Een specialist stelt voor elk dak en elke gezinsvorm een geschikte installatie voor. Nieuwsgierig naar de kostprijs? Hier vind je prijzen, info en nuttige tips!

Bereken de winst van jouw zonnepanelen

Zonnepanelen vlaanderen

In je omgeving, bij vrienden en familie, blijven de zonnepanelen opduiken. In Vlaanderen liggen de daken vol. Maar jij twijfelt nog steeds. Het blijft een flinke investering. En zullen je zonnepanelen wel voldoende energie leveren? Hoe zit dat precies? Onze ploeg ontwikkelde een razend interessante simulatietool. Met enkele eenvoudige vragen te beantwoorden berekent deze tool exact hoeveel je zonnepanelen zullen opbrengen. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Vergelijk hier offertes

Ben je overtuigd van de winst van zonnepanelen? Dan doe je er goed aan vooraf enkele offertes te vergelijken. Elke woning en gezinssituatie zijn immers anders. Ook de kwaliteit van je zonnepanelen en de installateur zijn bepalend voor het totale kostenplaatje. Maak hier vrijblijvend kennis met ervaren vakmannen uit jouw regio. Zo bespaar je gegarandeerd enkele honderden euro’s bovenop jouw energiewinst!

Het energieverbruik van je gezin, je woonplaats en het type dak zijn de drie factoren die zullen bepalen hoeveel zonnepanelen je op je dak kan plaatsen.

Verder lezen

Nieuwe digitale meter: wat met zonnepanelen? De groei van zonnepanelen daalde het voorbije jaar merkbaar. Hoe komt dat? Er werd een nieuwe digitale meter in het leven geroepen. De ‘slimme’ meter draait niet meer terug en dat zaait hier en daar nogal wat twijfels. Maar is die dalende trend wel terecht? Absoluut niet, zo blijkt….

Verder lezen

De prijs van elektriciteit zal de komende jaren sterk de hoogte in schieten. Binnen 6 jaar zult u wellicht een kwart meer betalen voor uw netstroom. Met zonnepanelen bent u de prijsstijgingen te snel af.

Verder lezen

Juli 2018 is recordmaand in productie zonnepanelen Tijdens de hittegolven van 2018 presteerden de zonnepanelen op de daken van mening Belg overuren. Ze produceerden zelfs zoveel energie dat juli 2018 de geschiedenis ingaat als recordmaand volgens productiestatistieken. Piekproductie door piektemperaturen De stijging van de productie van zonnepanelen is het resultaat van verschillende factoren. Zo werd…

Verder lezen