Sedumdak met zonnepanelen aanleggen

Met het oog op duurzaamheid en ook financiële voordelen, worden daken steeds vaker aangelegd met een sedumdak met zonnepanelen. Heeft u er ook interesse in, maar weet u niet precies wat zo’n dak voor voordelen met zich meebrengt? Veel mensen weten dat sedum vetplantjes zijn die er het gehele jaar fraai uitzien. Maar behalve uiterlijk schoon biedt een sedumdak nog veel meer voordelen. Zo zorgt het tijdens de winter voor extra isolatie en in de zomer voor koelte in de woning. Ook wordt de levensduur van het dak aanzienlijk verlengd en worden geluiden van buitenaf veel meer gereduceerd. Heeft u al zonnepanelen op het dak liggen of bent u dit van plan te gaan plaatsen? Een combinatie van sedumdak met zonnepanelen zorgt voor een hoger rendement tot wel 20% aan zonne-energie. Ook voor de natuur en uw leefomgeving is een sedum dakbedekking heel goed. Het trekt bijen en hommels aan en het bindt fijnstof en CO2. 

Zonnepanelen-op-sedumdaken-1024x682.jpg

Is het dak geschikt voor sedum met zonnepanelen?

In principe zijn alle daken geschikt voor sedum met zonnepanelen. Op een plat dak kan het eigenlijk altijd aangelegd worden, zolang deze het gewicht meer kan houden. Omdat sedumplantjes licht van gewicht zijn zal dit niet echt een probleem vormen. Wanneer een dak een hellingsgraad heeft die onder de 35 uitkomt, kan het ook omgeturnd worden tot een groen dak. Het allerbelangrijkste is dat u zorgt voor een goede afwatering. En het mooie is: veel gemeentes geven een subsidie voor het aanleggen van een sedumdak met zonnepanelen zodat de kosten laag worden gehouden. Samen met de buurt kunt u afspreken om de daken te vergroenen. Dit zorgt niet alleen in de zomer voor een mooi gezicht wanneer de sedumplantjes bloeien, maar u bent met de hele buurt ook nog eens duurzaam bezig.

Zelf sedumdak aanleggen of uitbesteden

Een sedumdak kunt u zelf eenvoudig aanleggen. U rolt de matten uit of plaatst de cassettes en hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. U kunt er echter ook voor kiezen om u volledig te laten ontzorgen en de aanleg uit te besteden aan een professional bij u in de buurt. Vraag geheel vrijblijvend offertes aan bij Sedumdakenloket. Zij matchen u met de beste leveranciers in uw omgeving zodat u een keuze kunt maken. Voordat u het weet hebt u een schitterend groen dak en geniet u van de vele voordelen, met lage kosten voor het sedumdak met zonnepanelen.