Ontdek de vele voordelen van een thuisbatterij

zonnepanelen

We horen je denken; ‘Een thuisbatterij, is dat nou wel zo handig?’ Om je hier antwoord op te geven nemen we je mee in de wereld van thuisaccu’s. Na het lezen van dit artikel zul je er versteld van staan wat er allemaal mogelijk is en de vele voordelen zijn. Maar wat is een thuisbatterij eigenlijk? Zoals de naam al zegt is het een batterij waarin je elektriciteit opslaat. Het werkt net als een accu van een smartphone of een elektrische auto, alleen is het vele malen groter. De thuisbatterij wordt opgeladen om op een later moment de elektriciteit te gebruiken. Is de stroom op dan moet het weer worden opgeladen. 

Zelfvoorzienend bezig zijn met een thuisbatterij met zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen hebt, gebruik je de opgewekte energie in huis. Dit bespaart je aanzienlijk veel kosten die je anders had moeten betalen aan een energieleverancier. Wanneer de zonnepanelen meer energie opleveren dan je gebruikt, kan dit worden teruggeleverd aan het energienet. Maar zoals je wellicht weet is er op het moment een overschot aan stroom. Door een thuisbatterij zonnepanelen op te laden met de opgewekte zonne-energie houd je het dus als het ware binnenshuis. Op dagen dat de panelen weinig tot geen energie opwekken, bijvoorbeeld wanneer het langdurig regent of ’s nachts, gebruik je de stroom van de thuisbatterij. Omdat ons stroomnet zo langzamerhand overvol raakt, komt het steeds vaker voor dat het uitvalt. Hier ondervind je, wanneer je een volgeladen thuisbatterij hebt, geen hinder van. Je bent immers zelfvoorzienend wat dat betreft.

Een slimme investering met thuisbatterij opslag zonnepanelen

Een thuisbatterij is dus een slimme investering die zich op den duur vanzelf terug verdien. Om te weten te komen wie er voor jou de beste aanbieding heeft, bezoek je de site van thuisbatterijenspecialist. Je vult je postcode en huisnummer in zodat er zo dicht mogelijk bij jou in de buurt een installateur gezocht kan worden. Hierna krijg je verschillende, vrijblijvende offertes opgestuurd zodat je deze onderling met elkaar kunt vergelijken. Tevreden over een aanbod? Dan neemt deze installateur contact met je op om je verder in te lichten over de levering en plaatsing van de thuisbatterij.