Zonnepanelen herstellen: tips en advies

Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om energie te besparen en de energiekosten van jouw elektrische apparaten te verlagen. Als er een probleem optreedt met jouw zonnepaneel, is het belangrijk dat je weet hoe je het kan herstellen. In dit artikel geven we enkele tips en adviezen over hoe je zonnepanelen kan herstellen.

Vraag offertes aan zonnepanelen installateurs

Hoe weet ik of mijn zonnepanelen kapot zijn?

Zoek naar onderstaande problemen:

  • Je zonnepanelen produceren geen elektriciteit meer: als je merkt dat je zonnepanelen geen elektriciteit meer opwekken, kan dit wijzen op een probleem. Controleer of de zonnepanelen correct zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en of er geen losse verbindingen zijn. Als je niet zeker bent, raadpleeg je best een professional.
  • Je zonnepanelen zijn minder efficiënt: als je merkt dat je zonnepanelen minder hoeveelheid energie opwekken dan voorheen, kan dit minder efficiëntie betekenen. Mogelijke oorzaken hiervoor kunnen vervuiling, schade aan de panelen of problemen met de omvormer zijn. Het is belangrijk om regelmatig de prestaties van je zonnepanelen te monitoren en eventuele afwijkingen op te merken.
  • Waterlekken of vochtvlekken op het plafond: als je waterlekken of vochtvlekken op het plafond opmerkt in de buurt van je zonnepanelen, kan dit een indicatie zijn van schade aan het dak of de bevestigingssystemen van de panelen. Laat dit zo snel mogelijk inspecteren en repareren om verdere schade te voorkomen.

Het is altijd verstandig om bij twijfel een professional te raadplegen om eventuele problemen met je zonnepanelen op te lossen.

zonnepaneel is kapot

Mijn zonnepanelen werken niet goed op mijn dak, wat nu? 

Bij problemen met jouw zonnepanelen heb je eigenlijk twee opties: herstelling of vervanging.

Zonnepanelen herstellen 

Wanneer het nodig is om zonnepanelen te herstellen, kunnen diverse problemen worden aangepakt om hun rendement te verbeteren en de gemiddelde levensduur te verlengen. 

Dit omvat het oplossen van afwijkingen in de vermogenscurve, het verhelpen van kortsluiting tussen zonnecellen, het oplossen van storingen in het systeem, het behandelen van delaminatie, het vervangen van zonnepanelen bij LID-degradatie en het aanpakken van barsten in de zonnecellen.

Je schakelt best een professioneel in om een nauwkeurige diagnose te stellen en een herstelling uit te voeren van alle defecten, zodat je zonnepanelen weer optimaal kunnen functioneren.

Zonnepanelen vervangen

Als je zonnepanelen bijna geen energie produceren, kunnen de zonnecellen beschadigd zijn. Schakel een professionele installateur in voor de installatie van nieuwe zonnepanelen. 

Let hierbij op twee zaken: gebruik identieke panelen met dezelfde of betere prestaties voor elke string en vermijd het combineren van zonnepanelen met verschillende cellentechnologieën.

Zo zorg je ervoor dat je zonnepanelen optimaal energie blijven produceren.

Optimizer plaatsen

Het plaatsen van optimizers bij zonnepanelen heeft voordelen in situaties met schaduw of panelen op verschillende dakdelen met verschillende oriëntaties.

Optimizers worden direct achter de panelen geplaatst en zorgen voor een hoger rendement van elk paneel. Hierdoor wordt de efficiëntie en het rendement van het zonnestroomsysteem geoptimaliseerd.

Ontvang gratis en vrijblijvend advies

Voordelen zonnepaneelreparatie

Bij het herstellen van zonnepanelen blijven de afmetingen en technische specificaties zoals stroom en spanning onveranderd. Het uiterlijk van het PV-systeem wordt ook niet aangetast.

keuring zonnepanelen 2023

Zijn je zonnepanelen defect? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis offertes

Vergelijk gratis offertes en ontvang advies op maat voor het herstellen van je zonnepanelen. Het loont om verschillende installateurs te vergelijken en prijzen te vergelijken.

Vind de beste oplossing voor jouw situatie en maak gebruik van kosteloos advies. Verstuur vandaag nog je aanvraag en maak een weloverwogen keuze.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.