Vind een zonnepanelen plaatser in Stabroek

Zonnepanelen zijn enorm trendy. Het is dan ook een goede manier om jouw woonst te verduurzamen. Bovendien kun je met zonnepanelen op je dak flink economiseren op je energierekening. Maar voordat het zover is, zul je moeten investeren om de panelen op je dak te laten plaatsen. Dat wil je natuurlijk op een zo’n gunstig mogelijke manier laten doen. Daarom is het verstandig om verscheidene offertes op te vragen. Waar je dan op moet letten, lees je hier.

Vergelijk zonnepanelen installateurs

Hoe komt jouw offerte voor zonnepanelen tot stand in Stabroek?

Een voorstel voor het plaatsen van zonnepanelen bestaat uit verschillende aspecten. Een offerte is toegespitst op jouw persoonlijke toestand. Hoe zo’n offerte tot stand komt, is wel altijd ongeveer gelijk.

Check gemiddeld energieverbruik

Om zo adequaat mogelijk gebruik te maken van de zonnepanelen, is het handig om te weten wat jullie energieverbruik is. Misschien weet je dit precies van jullie huishouden, maar als dat niet het geval is, kun je kijken naar het gemiddelde energieverbruik van een huishouden van jullie compositie. Zo consumeert een gezin van twee volwassenen en één kind gemiddeld 3500 kWh per jaar.
Ken je, je gemiddeld energieverbruik niet? Dat is geen probleem, je kan dit gemakkelijk te weten komen door een aantal gemakkelijke manieren. Zo kan je simpelweg je afrekening bestuderen.

Op je afrekening staat je meterstand van je voorlaatste afmeting alsook je laatste afmeting. Wanneer je deze van mekaar aftrekt, heb je je gemiddeld verbruik van de voorbije periode of jaar. Natuurlijk staat er op de achterkant van je afrekening ook de historiek van je verbruik dat je steeds kan consulteren.

Tenslotte kan je ervoor kiezen om zelf je meterstand af te lezen. Deze trek je af van je laatse meterstand waarbij je, je gemiddeld energieverbruik krijgt.

Hoeveel panelen heb ik nodig in Stabroek?

Als je weet hoe hoog, of laag, jullie energieverbruik is, dan kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel panelen je nodig hebt. Hiervoor deel je het energieverbruik door het bekwaamheid van een enkel paneel. Hierbij moet je opletten dat er verschillende soorten zonnepanelen op de markt zijn, waarbij het vermogen per paneel kan verschillen. Let bij een offerte dus op welk vermogen de panelen hebben en of dit aansluit bij jullie verlangen.

Zo gebruikt een gemiddeld huishouden plus minus 3000 kWh aan stroom per jaar. Dit zou overeenkomen met een tiental zonnepanelen voor deze woning maar dit kan oplopen tot 15 of een 30 tal zonnepanelen afhankelijk van je persoonlijk verbruik.

Plaatsing van zonnepanelen in Stabroek

Ook voor de daadwerkelijke plaatsing van de zonnepanelen zul je uiteraard moeten betalen. Dit kan wel zo’n 30% van de totaalprijs zijn. Sommige installateurs zullen voorrijkosten calculeren, terwijl bij anderen dit in de prijs inbegrepen is. Het installeren van je zonnepanelen wordt doormiddel van een montagesysteem en bekabeling op het dak geplaatst. Hierbij zal het piekvermogen bepalen hoeveel elektriciteit kan worden opgewekt.

Ten laatste wordt er een omvormer in je woning geplaatst dat de opgewekte stroom omzet naar bruikbare stroom.
Je kiest best voor een installatie dat zal aaneensluiten op je elektriciteitsnet. Dit zorgt ervoor dat je steeds stroom van het net kan gebruiken wanneer je zonnepanelen weinig of onvoldoende stroom kunnen opwekken.

Soorten zonnepanelen en hun prijs in Stabroek

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken en modellen zonnepanelen te koop. Er zitten veel kwaliteits- en prijsverschillen tussen de verschillende soorten panelen. De Monokristallijn is het duurste type. Gemiddeld kun je rekenen op zo’n €670 per paneel. Deze panelen zijn van de beste kwaliteit en bieden het hoogste rendement op. De Polykritstallijn heeft een iets minder, maar nog steeds erg goed opbrengst. Voor deze panelen betaal je per stuk zo’n €600. Voor Dunne Film panelen betaal je €400 per paneel, maar deze panelen hebben wel een wat lager rendement. Behalve het type zonnepaneel, maakt ook het capaciteit van de panelen nog een verschil. Dit vermogen zal op een offerte altijd genoemd worden.

Premie zonnepanelen: recupereer een deel van je investering

Het kopen van zonnepanelen wordt door de overheid aangemoedigd. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren hoe groter je rendement.

Daarom kun je in aanmerking komen voor een premie. Bij het aanvragen van deze premie zijn er bepaalde voorwaarden. Informeer jezelf hier goed over. Het premie bedrag kan van tot een maximumbedrag van 1500 euro gaan of tot 1800 euro bij een beschermde afnemer. Het bedrag van je premie wordt berekend op het vermogen van je nieuwe zonnepanelen. Het aanvragen van je premie gebeurd bij je netbeheerder, in Vlaanderen zal dit Fluvius zijn.

Deze aanvraag kan enkel worden gedaan bij het aangeven van je zonnepanelen. Wat je wettelijk verplicht bent om te doen 30 dagen na de toelating van de conformiteit.
Let wel op dat de premie vanaf 2022 zal dalen en in 2025 verdwijnt de premie volledig.

Hoe offertes vergelijken voor zonnepanelen in Stabroek?

Voordat je zonnepanelen laat plaatsen, is het verstandig om offertes te vergelijken. Dit kan je behoorlijk wat geld schelen. Vooral de arbeidskosten kunnen enorm verschillen per aanbieder.Als je zeker wil weten dat de zonnepanelen goed geplaatst worden, is het verstandig om de plaatsing door een erkende installateur te laten doen. De prijzen per installateur lopen uiteen.

Niet alle installateurs werken met dezelfde typen zonnepanelen. Daarom is het goed om dit altijd na te vragen. Kijk naar het type zonnepaneel, maar ook naar het vermogen en het merk.

Er zijn veel verschillende installateurs voor zonnepanelen. Het is intelligent om een installateur uit de buurt te zoeken. Zo kun je besparen op eventuele reiskosten.

Als je een aantal installateurs in de buurt gevonden hebt, kun je bij deze verschillende partijen een offerte claimen. Vergelijk de offertes goed met elkaar. Let er op dat niet op elke offerte hetzelfde vermeld staat.

Als je verschillende offertes vergeleken hebt, kun je de optie maken welke het beste bij jouw situatie en budget past. Weeg af welke prijs en kwaliteit voor jou de beste verhouding hebben. Vervolgens kun je toestemming geven op de offerte, zodat de installateur daadwerkelijk aan de slag kan.

Vind zonnepanelen plaatsers in Stabroek

Wil jij ook graag zonnepanelen laten plaatsen? Vraag dan nu offertes op van zonnepanelen plaatsers uit de omgeving. Dan kun ook jij spoedig gaan genieten van alle voordelen die zonnepanelen te bieden hebben!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.