Vind een zonnepanelen plaatser in Oudenaarde

Momenteel zijn er steeds meer woningen die voorzien zijn van zonnepanelen. Dat is ook niet zomaar. Ze zijn erg milieuvriendelijk en zorgen ervoor dat je geld bespaart. Wil jij ook zonnepanelen laten instaleren? Bekijk dan eerst onderstaande info, zodat je weet wat je te wachten staat!

Vergelijk zonnepanelen installateurs

Wat bepaalt jouw offerte voor zonnepanelen in Oudenaarde?

Het bepalen van jouw offerte zal afhangen van een aantal factoren zoals jouw specifieke toestand en jouw budget. Toch zal een offerte omtrent zonnepanelen steeds op dezelfde manier worden opgesteld.

Je huishoudelijk energieverbruik

Bestaat jouw familie uit zes personen? Dan verbruiken jullie waarschijnlijk meer energie dan een kleine familie van drie personen. Bijgevolg zal je in het eerste geval ook meer panelen nodig hebben om in je energiebehoeften te voorzien. Twijfel je over het kennen van je energieverbruik? Dan is het altijd handig om dit na te kijken. Ben je er zeker van, van hoeveel je energieverbruik inhoudt? Dan sta je al een stapje voor. Om specifiek te weten hoeveel je energieverbruik inhoudt kan je een aantal aanpak gebruiken.

De meeste onder ons bestuderen de afreking en vergelijken deze met de voorlaatste afmeting. Het aftellen van beide zorgt ervoor dat je je gemiddeld verbruik kent. Ben je niet zozeer wiskundig ingesteld? Dan kan je steeds je historiek op de achterkant van je afrekening benaderen. Is je afrekening ontvindbaar? Geen probleem.

Het waarnemen van je meterstand kan je ook de nodige informatie geven. Hierbij moet je wel je laatste meterstand kennen om beide van mekaar af te trekken.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Het aantal panelen

Het spreekt vanzelf dat de prijs voor je zonnepanelen evenredig met het aantal panelen stijgt. Niet alleen de prijs maar je verbruik zal het aantal nodige panelen beïnvloeden. Heb je je gemiddelde verbruik bij de hand? Dan kan je een eenvoudige formule hanteren om zelf te weten hoeveel zonepanelen je nodig hebt.

De formule gaat als volgt: deel je energieverbruik door de werkkracht van één paneel. Gelieve hierbij niet te vergeten dat er een aantal types zonnepanelen bestaan. Deze verschillende soorten panelen zijn dan ook verschillend in hun vermogen.

Check zeker en vast altijd je offerte na om na te kijken welk soort vermogen de panelen hebben en of dit je verlangen vervolledigd.

zonnepanelen installateurs

Het plaatsen van de zonnepanelen in Oudenaarde

Welke installateur heb je gekozen, op wat voor soort dak dienen te zonnepanelen geplaatst te worden en in welk legpatroon? Al deze factoren hebben invloed op de eindprijs. Omtrent de totaalprijs kan je in gedachten houden dat zo’n 30% van de prijs enkel na de installatie van je zonnepanelen gaat.

Andere elementen die de prijs kunnen veranderen zijn voorrijkkosten dat bepaalde installateurs kunnen bijrekenen. Andere tellen deze kosten al in de volledige prijs. Maar hoe gebeurd de werkelijke plaatsing van je zonnepanelen? Met behulp van bekabeling en een montagesysteem worden je zonnepanelen op je dak geplaatst.

Soorten zonnepanelen

Ook het type zonnepanelen dat je kiest is bepalend voor het kostenplaatje. Heb jij graag luxe glas-glas zonnepanelen of ben je verheugd met voordelige amorfe zonnepanelen? Het soort zonnepanelen hangt bovendien niet enkel van jouw persoonlijke voorkeur en van je budget af, maar ook van de mogelijkheden voor jouw dak.

Heb je een breder budget en wens je te investeren in luxe zonnepanelen? Dan kan je ervoor kiezen om Monokristalijn te laten installeren. Deze panelen zijn in het algeem het duurste dat op de markt te vinden is. Met een startprijs van gemiddeld 670 euro per paneel kan je rekenen op de beste kwaliteit en het hoogste rendement. Is je budget iets minder breed? Dan kan je nog steeds investeren in polykristallijn panelen.

Met een prijs per paneel van 600 euro zijn deze panelen iets minder goed in opbrengst maar nog steeds van goede kwaliteit. Er bestaan nog een aantal andere types zonnepanelen die een lager rendement tellen maar van goede kwaliteit zijn. Hiernaast is het zeker belangrijk om ook jet vermogen van de panelen te kennen. Dit vermogen zal je steeds kunnen terugvinden in de opgemaakte offertes.

Premies voor installatie zonnepanelen in Oudenaarde

Er gelden op dit momenten geen premie, maar er zijn wel andere manieren om geld uit te sparen op je zonnepanelen. Zo zijn er bijvoorbeeld lagere btw-bedragen voor de aanschafing van zonnepanelen. Ook kan je een teruglopende teller aanvragen. Hiervoor moet je wel een zonnepanelen-installatie hebben met een totaal vermogen van minimaal 10kW.

Hoe offertes vergelijken voor zonnepanelen in Oudenaarde?

Wanneer je beslist hebt om te investeren in zonnepanelen wil je hier uiteraard zo lang mogelijk vreugde aan beleven. Kies daarom steeds voor een erkende installateur met kennis van zaken. Lees recensies, doe navraag bij voorgaande consumenten en verdiep je een beetje in de bedrijfsgeschiedenis.

Zoek op het internet naar zonnepanelen installateurs met een grondige reputatie of vraag eens aan je buren door wie zij hun zonnepanelen hebben laten installeren.

Bij de meeste installateurs van zonnepanelen kan je gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. Vraag offertes aan bij minimaal drie verschillende firma’s en vergelijk ze met elkaar qua prijs en voorwaarden.

Heb je de plus- en minpunten van de verschillende offertes diepgaand tegen elkaar afgewogen? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en jouw installateur te kiezen. Wacht niet te lang om je akkoord te geven want de wachttijden voor het installeren van zonnepanelen kunnen soms, o.w.v. de grote vraag, erg lang zijn.

Eens je je akkoord gegeven hebt, kan het echte werk beginnen. Voor ervaren vakmannen is het plaatsen van zonnepanelen op eender welk dak een fluitje van een cent. Houd er wel rekening mee dat zonnepanelen installeren op een hellend dak met moeilijke hoeken meer tijd in beslag neemt dan zonnepanelen plaatsen op een plat, eenvoudig dak. Deze afwijkingen worden uiteraard aangerekend in de installatiekosten.

Vergelijk offertes van installateurs in Oudenaarde

Naar stap 2

Vind een zonnepanelen installateur in Oudenaarde

Het is altijd aan te raden om een zonnepanelen installateur in je eigen buurt te zoeken. Op deze manier spaar je je een aanzienlijk bedrag aan voorrijkosten uit en zijn afspraken voor eventuele onderhoudsbeurten en/of herstellingen achteraf ook veel sneller gemaakt. Vul onderstaand formulier in, geef je postcode in en vind een erkende installateur van zonnepanelen in jouw omgeving.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.