Vind een zonnepanelen plaatser in Torhout

Als je zonnepanelen wilt kopen, is het wel handig om te weten hoeveel je dat gaat kosten. De prijs hangt echter af van verschillende elementen, waaronder het type paneel dat je kiest.

De beste oplossing? Vraag raad aan een ervaren zonnepanelen installateur die je met raad en daad zal bijstaan.

Vergelijk zonnepanelen installateurs

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

In welke regio zoek je een zonnepanelen installateur?

Prijsbepalende factoren voor je zonnepanelen offerte in Torhout

De zonnepanelen prijs in Torhout hangt niet alleen af van het soort dat je kiest, maar ook van enkele andere factoren, waaronder de hoeveelheid zonnepanelen en het energieverbruik. Hieronder meer info!

Ontvang een prijs op maat

Energieverbruik

Voordat je kan bepalen wat zonnepanelen kosten, moet je weten hoeveel energie je doorgaans verbruikt. Aan de hand hiervan selecteer je het aantal zonnepanelen.

Om je een idee te geven: een gemiddeld gezin consumeert ongeveer zo’n 3000 kWh aan stroom per jaar. Hiervoor heb je ongeveer 12 zonnepanelen nodig.
Maar als je echt zeker wilt zijn van hoeveel je het je gaat kosten, neem je het best je energierekening erbij. Vervolgens kan je het aantal benodigde zonnepanelen berekenen door je totale energieverbruik per jaar te delen door 0.85.

Een voorbeeld: als je jaarlijks 3500 kWh aan stroom verbruikt, heb je een installatie nodig die 4117 Wattpiek oplevert (3500 / 0.85 = 4117 Wp). Dat komt overeen met 16 zonnepanelen, want 16 x 260 (gemiddeld Wp van een zonnepaneel) = 4117. Onderstaande tabel vertelt je hoeveel je moet betalen aan de hand van je energieverbruik. De prijzen zijn inclusief omvormer en installatiekosten.

Aantal panelen

Hieronder een prijsoverzicht per aantal zonnepanelen. De prijs is inclusief omvormer en installatie

Installatie zonnepanelen

De installatiekosten van zonnepanelen in Torhout zijn afhankelijk van hoeveel panelen je laat plaatsen. De kosten beginnen bij ongeveer 725 euro voor 8 zonnepanelen en kunnen oplopen tot wel 1.950 euro bij 28 zonnepanelen.

  • 8 panelen: tussen 725 en 925 euro
  • 12 panelen: tussen 925 en 1.125 euro
  • 16 panelen: tussen 1.050 en 1.325 euro
  • 20 panelen: tussen 1.250 en 1.450 euro
  • 28 panelen: tussen 1.650 en 1.950 euro

Extra kosten

Bij de aankoop van zonnepanelen in Torhout komt tevens de koopprijs van de omvormer kijken. Soms moet er ook een extra groep in de meterkast aangelegd worden, waardoor je nog meer betaalt. Het zijn dingen waar je zeker rekening mee moet houden.

De kosten van de installatie kan je hierboven terugvinden. Een omvormer gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee en kost je ongeveer 1.200 euro zonder installatiekosten. Deze prijs is voor een zonne-installatie van 16 panelen.

Premies voor installatie zonnepanelen in Torhout

Er gelden op dit momenten geen tegemoetkoming, maar er zijn wel andere manieren om geld uit te sparen op je zonnepanelen. Zo zijn er bijvoorbeeld lagere btw-bedragen voor de aankoop van zonnepanelen.
Ook kan je een teruglopende teller aanvragen. Hiervoor moet je wel een zonnepanelen-installatie hebben met een totaal vermogen van minimaal 10kW.

Groepsaankoop zonnepanelen Torhout: iets voor jou?

Groepsaankoop is een goede methodiek om heel wat geld uit te sparen. Dat is het grootste voordeel. Daarnaast voorkom je keuzestress, want de aanbieder heeft al een pakket voor je samengesteld.

Het nadeel is echter dat er enkele gevaren aan verbonden zijn. Soms krijg je niet de kwaliteit die je verwacht. Ook zijn de zonnepanelen niet aan je woning aangepast, waardoor je niet van het hoogste opbrengst geniet.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Zonnepanelen plaatsen in Torhout: waarop letten?

Bij het installeren van zonnepanelen inTorhout zijn er een aantal dingen waar je mee moet rekening houden, zoals de oriëntatie en de afmetingen. Meer info hieronder!

Oriëntatie zonnepanelen

Om het beste rendement met zonnepanelen te bereiken, is het belangrijk dat je let op de oriëntatie. De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. In het zuiden staat ze op haar hoogste punt. Daardoor is dit de optimale oriëntatie.

Het wordt nog beter als je het combineert met de beste hellingshoek. Die is 37° bij een oriëntatie naar het zuiden. Als deze richting niet mogelijk is, plaats je de panelen het best naar het zuidoosten of het zuidwesten.

Het is echter wel zo dat de optimale orientatie van gebouw tot gebouw verschilt. Daarom kan je het best een professional inschakelen.

Afmetingen zonnepanelen

Daarnaast zijn ook de afmetingen die je kiest erg belangrijk. Er zijn grofweg drie verschillende formaten; de standaard zonnepanelen van 165×100 cm, de grote zonnepanelen van 195×100 cm en de kleine zonnepanelen van 150×100 cm.
Daarbovenop heb je de CIS panelen die nog kleiner zijn (125 x 100 cm). Voor het hoogste rendement is het juiste formaat kiezen belangrijk.

Wat met mijn elektriciteitsteller? De digitale meter

Als je nog een klassieke elektriciteitsmeter hebt, word je gecontacteerd om hem te laten omruilen door een digitale meter. Je kan dit niet weigeren, want het wordt verplicht in Vlaanderen door het Energiedecreet.

Vind een zonnepanelen plaatser in Torhout

Op zoek naar een kwalitatieve installateur van zonnepanelen in Torhout ? Laat dan eerst een offerte opmaken. Je kan het eenvoudig op onze website. Door dit te doen, bespaar je heel wat geld. Het helpt je bovendien om de voordeligste en beste zonnepanelen installateur in je streek te vinden. Het loont dus zeker de moeite!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Zonnepanelen - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.